Московски съд постанови американският журналист Еван Гершкович да бъде задържан

...
Московски съд постанови американският журналист Еван Гершкович да бъде задържан
Коментари Харесай

Журналистът на „Уолстрийт Джърнъл“ ще бъде задържан два месеца в Русия

Московски съд постанови американският публицист Еван Гершкович да бъде арестуван за два месеца по съмнение в шпионаж в очакване на възможен правосъден развой.

Гершкович, кореспондент на " Уолстрийт джърнъл ", е арестуван " за период от един месец и 29 дни, т.е. до 29 май 2023 година ", се споделя в изказване на Лефортовския областен съд в Москва.
 Българска телеграфна агенция
В края на този интервал задържането му може да бъде удължено, съобщи Агенция Франс Прес.

Държавната осведомителна организация ТАСС цитира източник от правоохранителните органи, съгласно който казусът на Гершкович е систематизиран като " строго конфиденциален " и американският публицист е декларирал, че не е отговорен за обвиняванията.
 Българска телеграфна агенция
Руската работа за сигурност ФСБ разгласи ареста на Гершкович през днешния ден, като съобщи, че той е " обвинен в шпионаж в полза на американското държавно управление ".

Вестник " Уолстрийт джърнъл " съобщи, че е надълбоко угрижен за сигурността му, а медийният наблюдаващ " Репортери без граници " съобщи, че е " угрижен от това, което наподобява като възмездие ".

Гершкович е работил за Агенция Франс Прес в Москва, преди да се причисли към „ Уолстрийт Джърнъл “ при започване на предходната година. Той приказва свободно съветски език и преди този момент е бил кореспондент в съветската столица за „ Москоу Таймс “, англоезичен новинарски уеб страница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР