Московски съд осъди на три години и половина затвор двама

...
Московски съд осъди на три години и половина затвор двама
Коментари Харесай

Руски съд осъди двама млади руснаци за връзки с организацията на Навални

Московски съд осъди на три години и половина затвор двама млади руснаци, упрекнати, че са работили за " екстремистката " организация на опозиционера Алексей Навални, който умря в пандиза в средата на февруари, оповестиха през днешния ден съветски медии, представени от Франс прес.
Според уеб страницата " Медиазона ", който е профилиран в отразяването на политически репресии, 22-годишната Алина Олехнович и 23-годишният Иван Трофимов са били арестувани през юли предходната година, а при започване на август са били сложени в следствения арест в очакване на процеса.
Присъдата е произнесена през вчерашния ден, съгласно известие на уеб страницата на московския Хорошевски съд, забелязано от Агенция Франс Прес. Двамата обвинени са упрекнати в " присъединяване в екстремистка организация " - закононарушение, което се санкционира с до шест години отнемане от независимост.
Според " Медиазона " прокуратурата ги упреква, че са свързани с незаконни кафези на организацията на Алексей Навални, която през 2021 година беше оповестена за " екстремистка " в Русия и бе неразрешена.
След възбраната множеството от сътрудниците на основния критик на съветския президент Владимир Путин напуснаха страната, с цел да избегнат правосъдно гонене. Няколко деятели обаче останаха и бяха наказани на дълги години затвор.
Според неправителствената организация " Мемориал " Алина Олехнович и Иван Трофимов преди ареста си са били студенти по изкуства в образователно заведение към Висшата школа по стопанска система в Москва - един от най-уважаваните университети в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР