Московски съд глоби с 20 000 рубли съпругата на опозиционера

...
Московски съд глоби с 20 000 рубли съпругата на опозиционера
Коментари Харесай

Глобиха с 20 000 рубли съпругата на Алексей Навални

Московски съд санкции с 20 000 рубли брачната половинка на опозиционера Алексей Навални - Юлия за нарушение на правилата за образуване или осъществяване на манифестации, съобщава ТАСС.

Юлия Навалная беше арестувана през вчерашния ден на неразрешено шествие до московския следствен изолатор, където държат под стража брачна половинка й. По-късно обаче тя беше освободена против обвързване да се яви при поискване. Тя бе арестувана при сходен митинг в отбрана на Навални на 23 януари, като тогава също беше освободена, само че без да й се сформира протокол.  

За присъединяване в неразрешени акции в Русия отговорните подлежат на отговорност, в това число наказателна, отбелязва организацията. Според неправителствената организация ОВД-инфо над 5300 участници в митинги са арестувани през вчерашния ден в цяла Русия - връх в актуалната история на страната, оповестяват правозащитниците, представени от Франс прес. Близо 1800 са били арестуваните в Москва, а към 1200 - в Санкт Петербург. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова тези репресии оправдани. " В проявите са взели участие много нехранимайковци и провокатори, повече или по-малко нападателни по отношение на силите на реда. Има голям брой фрагменти, на които се виждат набези против служители на реда и бойци от специфичните сили ОМОН ", съобщи той пред публицисти. 

" С апела си към президента на Съединени американски щати Джо Байдън да наложи наказания на няколко десетки съветски предприемачи и политици, Фондът за битка с корупцията на Алексей Навални удостовери по този метод дадения му от съветските управляващи статут на задграничен сътрудник ", сподели още Песков. 

В отговор на журналистически въпрос, прессекретарят на президента уточни, че не знае дали президентът Владимир Путин е посещавал двореца в Геленджик на черноморския бряг. Той добави, че не му е известно Путин да е посещавал и други " частни градежи ". Обектът в Геленджик стана прочут поради филм на Алексей Навални за " двореца на Путин ", надхвърлил 100 милиона гледания в YouTube. Филмът споделя за помпозна и строго охранявана резиденция на Владимир Путин на брега на Черно море, за която съветският президент твърди, че не е негова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР