Московската полиция задържа тази вечер демонстранти, събрали се край затвора

...
Московската полиция задържа тази вечер демонстранти, събрали се край затвора
Коментари Харесай

Арести и армия от полицаи край затвора, в който e Навални

Московската полиция задържа довечера стачкуващи, събрали се край пандиза " Матроская тишина ", където държат съветския опозиционер Алексей Навални, съобщи от мястото кореспондент на Франс прес.

Някои протестиращи бяха бити с палки, а стотици хора се събраха и скандираха " Свобода! " близо до изолатора в северната част на съветската столица. После мнозина стачкуващи се затичаха против многочислените служители на реда, ситуирани край пандиза, споделя журналистът.

Кореспондент на ТАСС заяви от мястото, че протестиращи замерват служителите на реда със снежни топки, а един е хвърлил и димка. Край следствения изолатор се е образувала димна завеса. Силите на реда всеобщо задържат хора. Улиците в близост са блокирани.

В събота съветската полиция арестува минимум 2131 протестиращи, които излязоха на улицата при температури до -50 C (минус-58 F), с цел да изискат освобождението на Алексей Навални, най-висшата опозиционна фигура в страната. Данните за арестуваните са на неправителствената мониторингова организация " ОВД-Инфо ".

Според публицисти от Агенция Франс Прес следобяд в Москва е имало близо двайсетхиляден протест и конфликти на стачкуващи с полицията. Според публицисти на Ройтерс броят на протестиращите е бил двойно по-голям.

За момента се знае за 42 чиновници на реда, потърпевши по време на неразрешената демонстрация. Травмите им са леки, няма настанени в лечебни заведения, заяви за ТАСС неназован източник от медицинските среди. Пострадали има и измежду протестиращите.

По мотив насилието против служители на реда Следственият комитет на Русия е образувал доследствена инспекция, добавя организацията.

Леонид Волков, съдружник на Навални, заяви през днешния ден, че опозицията може да свика идващия уикенд нови митинги с искане Навални да бъде освободен, съобщи Ройтерс.

Протестът в Москва >>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР