Московската полиция е задържала миналата нощ мъж за опит да

...
Московската полиция е задържала миналата нощ мъж за опит да
Коментари Харесай

Руснак е арестуван "за опит да открадне" мумията на Ленин

Московската полиция е задържала предходната нощ мъж за опит да открадне тялото на Ленин от Мавзолея в центъра на столицата.

42-годишен монтажник на мебели се опитал да отвори вратите на мавзолея към среднощ. Той незабавно бил арестуван и в полицейското ръководство удостоверил желанието си да отвлече Ленин, само че не можал да изясни за какво, написа таблоидът, цитиращ и източници на ТАСС от правоохранителните органи.

Извикана била кола за спешна помощ поради несъответстващо държание и психиатричен екип е открил разстройство вследствие на алкохолна интоксикация.

Преди ареста мъжът се " държал необичайно ", " споделил нещо нечленоразделно " и се разхождал към Мавзолея, който се намира под стените на Кремъл на Червения площад.

Пресслужбата на Федералната работа за защита заяви, че вечерта на 5 февруари, когато Мавзолеят е бил затворен, мъжът се е опитал да се трансферира през веригата на оградата. " Бил е в мощно пияно положение, по тази причина са извикали кола за спешна помощ и са го откарали в лечебно заведение ", прецизираха от ведомството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР