Московската фондова борса заработи отново и на руския фондов пазар

...
Московската фондова борса заработи отново и на руския фондов пазар
Коментари Харесай

Московската фондова борса заработи отново

Московската фондова борса проработи още веднъж и на съветския фондов пазар настана същинско раздвижване, написа съветската работа на Би Би Си.

Индексът на Московската борса се увеличи с съвсем 9,5% до 11,20 ч. московско време (10:20 българско време). Това е първата търговия с съветски акции от съвсем месец, когато Централната банка на Русия ги спря, откакто акциите внезапно поевтиняха на фона на войната с Украйна.

Сред водачите в растежа са " ФосАгро ", който нарастна с 28%, както и " Новатек " и " Татнефт " - книжата им са нарастнали надлежно с 23% и съвсем 22%. Всички тези компании не попадат под глобите на западните страни.

Има и новобранци, да вземем за пример " Аерофлот ", който загуби част от самолетите си и изгуби опцията да лети до главните си дестинации - акциите му паднаха с повече от 10%.

На този декор рублата се ускорява по отношение на еврото и $. Доларът коства малко повече от 96 рубли, до момента в който еврото падна с 2,4 рубли до 105,6 рубли.

Инвестиционната компания BCS написа в своя " Телеграм " канал, че от самото отваряне на търговията се следят огромни предложения за покупка на скъпи бумаги, като търсенето на множеството от тях надвишава предлагането.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР