Московчани се наредиха на опашка, за да отдадат почитта си

...
Московчани се наредиха на опашка, за да отдадат почитта си
Коментари Харесай

Хиляди руснаци се стекоха на погребението на Горбачов

Московчани се подредиха на опашка, с цел да отдадат почитта си към Михаил Горбачов, някогашният руски водач, който завоюва възхищението на Запада поради промените си и който живя задоволително дълго, с цел да види по какъв начин управлението на Русия анулира огромна част от тях, оповестява " Ройтерс ".

Горбачов, който умря във вторник на 91-годишна възраст, беше заровен без държавни почести и без наличието на президента Владимир Путин.

Той обаче получи обществено изпращане, като управляващите разрешиха на руснаците да видят ковчега му във внушителната Колонна зала на Дома на Съюзите, наоколо до Кремъл, където са извършени погребалните церемонии и на предходни руски водачи.
`Хиляди

Носачите издигнаха дървения ковчег на Горбачов, затрупан с съветското знаме, и го сложиха в центъра на залата, където като декор безшумно звучеше меланхолична музика от кино лентата " Списъкът на Шиндлер ".
`Хиляди

Не беше изненадващо, че Путин, дълготраен офицер от разузнаването на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който назова разпадането на Съветския съюз " геополитическа злополука ", отхвърли на Горбачов цялостни държавни почести и съобщи, че графикът му не му разрешава да участва на погребението.

Руският президент обаче отдаде почитта си самичък на Горбачов в четвъртък и Кремъл заяви, че церемонията на Горбачов ще има " детайли " на държавно заравяне и че страната оказва помощ за организирането ѝ.

Решението на Горбачов да остави страните от следвоенния руски комунистически блок да вървят по своя път, а Източна и Западна Германия да се обединят още веднъж, оказа помощ за възраждането на националистически придвижвания в 15-те руски републики, които той беше безпомощен да потуши.
`Хиляди

На Путин му бяха нужни повече от 15 часа след гибелта на Горбачов, с цел да разгласява сдържано съболезнователно известие, в което се споделя, че Горбачов е имал " голямо въздействие върху хода на международната история " и " надълбоко е разбирал, че са нужни промени ", с цел да се оправят с проблемите на Съветския съюз през 1980-те години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР