Мощният циклон Янос вече е над Гърция. Със силни ветрове

...
Мощният циклон Янос вече е над Гърция. Със силни ветрове
Коментари Харесай

Свръхмощна буря ще вилнее над Гърция два дни

Мощният циклон Янос към този момент е над Гърция. Със мощни ветрове и проливни дъждове тропическата стихия нахлу на гръцка територия тази нощ над островите в крайната западна част на страната.

В регионите на Южна Гърция е оповестено изключително състояние, откакто метеоролозите видяха образувалата се стихия още над Йонийско море. Властите рпедупредиха хората да не излизат от домовете си, до момента в който не премине бурята. Циклонът постепенно се придвижва на изток-югоизток и ще обхване огромни региони на Гърция – градовете Янина, Лариса, до Солун в Северна Гърция ще бъдат в периферията на бурята, до момента в който на юг – Ламиа, Арта, Патра, целият полуостров Пелопонес след няколко часа ще бъдат в окото на бурята.

Между 17 и 21 ч. през днешния ден се чака да бъде пикът на бурята в Патра, в този просторен регион към града и прилежащите територии бурята ще забави придвижването си още. А през нощта против събота също постепенно ще стартира да се придвижва на юг. В съботния ден местата с най-проливни превалявания ще бъдат две – Каламата и Ламиа, като бурята към този момент ще засегне и столицата Атина. Вечерта в събота ще стартира да се измества още по на юг, а проливните дъждове още веднъж ще се засилят. Градчето Краниди на полуостров Пелопонес ще бъде връхлетяно от циклона в късните вечерни часове на съботния ден.

Рано сутринта в неделя от бурята ще напусне територията на Южна Гърция и ще се придвижи на юг.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР