Мощният циклон Ксенофон, вече удари Южна Гърция с ураганни ветрове

...
Мощният циклон Ксенофон, вече удари Южна Гърция с ураганни ветрове
Коментари Харесай

„Ксенофон” блокира самолети и кораби в Гърция

Мощният циклон „ Ксенофон ”, към този момент удари Южна Гърция с ураганни ветрове и проливни дъждове. Повечето острови в Егейско море са откъснати от света към този момент освен по море, само че и по въздух. В момента бурята към този момент застига региона на столицата Атина.
Най-южните елементи на Гърция първи посрещнаха мощните талази на Йонийско море. Спря електричеството в град Пилос. Закотвени край брега, корабчета, лодки и яхти не устояха напразно.

В друга точка на полуостров Пелопонес - крайбрежието на Каламата - морето за малко не отнесе любопитните, събрали се да снимат приближаващата стихия. Само до обед в някои региони на Пелопонес паднаха над 100 литра дъжд на квадратен метър. Около обяд един от нашите сънародници в градчето Толо беше подготвен да посрещне следващото наводняване в дома си.

„ Винаги се наводняваме. При първия по-сериозен дъжд, водата идва у дома. Хората са обезпокоени. Прибират всичко. Ето този магазин, всичко са прибрали и чакат”, сподели Ташо Петров пред НТВ.

Корабоплаването в по-голямата част на крайбрежието е невероятно. На пристанището морето е по-спокойно, само че 10-15 километра във вътрешността вълните са по 4-5 метра. Извън обсега на бурята остава единствено северозападна Гърция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР