Мощните кабриолети са умираща порода. При по-ниския клас все още

...
Мощните кабриолети са умираща порода. При по-ниския клас все още
Коментари Харесай

Тест и БГ цена на кабрио версията на най-мощното BMW M4

Мощните кабриолети са умираща порода. При по-ниския клас към момента коли като Mazda MX-5 държат фронта, като на пазара има и много роудстъри с шасита от въглеродни нишки, само че те влизат в категорията на така наречен суперкари - затова са доста, доста скъпи. BMW M4 Competition Convertible няма доста директни съперници. Това може би е повода баварците да продължат да вършат своята спортна кола с две порти и с отварящ се покрив, когато противниците от Mercedes-AMG и моделите с мек покрив от междинния размер на RS отдела на Audi, за момента не се продават.
`Тест

Всъщност най-близкият противник на това BMW, що се отнася до мощ, е 911 GTS Cabriolet на Porsche, само че този автомобил е по-расов, само че и доста по-скъп. И по този начин, добра ли е цената на M4 Competition Convertible? Нееднозначният отговор е: Не тъкмо, само че пък този ефектно изглеждащ кабриолет предлага същинско показване на състезателен автомобил. И до момента в който визията на тази кола е много противоречива (преценете сами от снимките), то в динамичните и качества няма никакъв спор. Именно заради тази причина започваме със " сърцето " на M4 Competition.
`Тест

Двигател и ходови характеристики
3.0-литровият шестцилиндров турбо мотор е пренесен от версията Coupé, със същите 503 к.с. и 650 Нм въртящ миг. Той е обвързван и с идентична осемстепенна автоматизирана скоростна кутия, само че M4 Competition Convertible се предлага единствено с M xDrive задвижване на четирите колела и няма версия със задно предаване. Въпреки че мекият покрив на този автомобил е с 40 % по-лек от сгъваемия корав покрив на своя предходник, M4 Competition Convertible към момента тежи забележителните 1 920 кг. Това се дължи на тежестта на електрическия покривен механизъм плюс някои спомагателни укрепвания за компенсиране на загубата на неотстъпчивост на каросерията. Това прави обстоятелството, че този модел спринтира от 0 до 100 км/ч единствено за 3.7 секунди още по-впечатляващ. Теглото в действителност оказва помощ на сцеплението по права линия и M4 се усеща добре уравновесен. С въртящ миг от 650 Нм, на която и да е от най-долните четири предавки, колата се изстрелва напред единствено след къса пауза, до момента в който се включи турбо.
`Тест

Доускорението също е впечатляващо, като по-острите настройки на мотора и трансмисията, както и отчетливата турбо дупка, могат да се харесат на спортно насочените водачи. Високото тегло на колата се усеща, само че това BMW има колосално равнище на сцепление, с помощта на системата M xDrive, която работи за повишение и на пъргавината на колата, разпределяйки мощността с користолюбие към задната ос. Въртящ миг се предава на предните колела единствено когато е належащо. Режимът 4WD Sport ви разрешава да усещате добре колата. Разбира се, както при Coupé, изключването ESC изпраща цялата мощ единствено към задната част, само че това е най-добре да се прави от опитни водачи и единствено на писта. Иначе, междинният разход на гориво за кола с над 500 коня не е по никакъв начин висок. Изминахме над 1000 километра, а междинният разход бе 11 литра на 100 километра пробег.
`Тест

И въпреки всичко M4 Competition Convertible се усеща малко тежък, с изключение на поради тежестта и поради малко множеството еластичност в корпуса му. Това също е видимо и на път с неравности. Далеч не е извънредно, само че усещате малко повече структурни трептения посредством твърдата двукомпонентна седалка-кофа от въглеродни нишки, в сравнение с във версията Coupé, а твърдото окачване на M4 изостря това чувство. Иначе автомобилът е постоянен и при високите скорости, които M4 може да реализира, само че те не би трябвало да се пробват в режим Comfort. Разбира се, има безчет налични варианти за персонализиране на настройките на автомобила, с регулируемо окачване, кормилно ръководство, педал на газта, ESC, чувство на спирачния педал и други настройки, които могат да бъдат конфигурирани и непокътнати като авансово заложени посредством допиране на една от двете червени лостчета, инсталирани към кормилото.
`Тест

Интериор
Покривът се отваря с едно натискане на бутон и се сгъва електрически за 18 секунди при скорост до 50 км/ч. С отворен покрив може да очаквате да се насладите на шума на мощния мотор, само че обстоятелството, че моторът е с турбокомпресор и огромна част от звука му се усилва през високоговорителите, значи, че не е толкоз гръмък, като звучене, колкото може би сте си представяли. Това е пълностоен четириместен автомобил, макар че пространството за краката откъм гърба е лимитирано, както и пространството за главата, когато покривът е вдигнат.
`Тест

Таванът се сгъва в празнина в багажника, тъй че в него има 385 литра багажно пространство с вдигнат покрив и 300 литра със свален. Последната цифра е повече с 80 литра от своя предходник, който имаше по-обемист сгъваем корав покрив. Що се отнася до приборния панел, то получавате същото равнище на комплект като при елементарните M3 и M4, което значи страхотна информационно-развлекателна система, заредена с доста функционалности и комплект за възстановяване на продуктивността, плюс цифрово табло.
`Тест

Присъда
Откритата версия на BMW M4 е една от дребното варианти в тази ценова категория на пазара на мощни кабриолети, тъй че би трябвало да се означи фактът, че е добре за купувачите, че имат този избор, тъй като главните немски съперници към този момент напуснаха този бранш. Това не е най-комфортният автомобил, а премахването на покрива обезпечава доста повече достъп до шума и мръсотията, изключително в огромните градове, само че несъмнено дава едно друго измерение на преживяването при шофиране. Ако желаете извънреден, по-голям кабриолет с доста мощност, то откритата версия на BMW M4 Competition е най-хубавият ви залог. Базовата цена започва от 193 900 лева с Данък добавена стойност.
`Тест


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР