Мощните инструменти на изкуствения интелект ще изискват регулиране и социално

...
Коментари Харесай

Шефът на Nvidia: Изкуственият интелект е потенциална заплаха


Мощните принадлежности на изкуствения разсъдък ще изискват контролиране и обществено сходство, предизвести шефът на Nvidia – Дженсън Хуанг (снимка: Nvidia)

Дженсън Хуанг, глав eн изпълнителен шеф на N vidia, приканва регулаторните и стандартизиращи органи да вкарат строги правила за изкуствения разсъдък, с цел да бъдат хората в сигурност от технологията, която се развива с шеметни темпове в последните години.

Разрастващото се поле на изкуствения разсъдък (AI) ще сътвори мощни принадлежности, които ще изискват контролиране и обществено сходство. И тези правила занапред ще се формулират, съобщи Хуанг, представен от Ройтерс.

Той е една от най-влиятелните фигури в AI промишлеността, тъй като чиповете на Nvidia се употребяват необятно в тази област. Хуанг се обърна с апел за контролиране на AI по време на събитие в Стокхолм, на което стана ясно, че най-бързият суперкомпютър на Швеция ще бъде надграден с ускорители на Nvidia. На тази машина ще работи така наречен „ огромен езиков модел ”, владеещ шведски език.
още по темата
„ Не забравяйте, че в случай че извършите крачка обратно и помислите за всички неща в живота, които са комфортни, потребни или красиви за обществото, той [AI] също съставлява евентуална опасност ”, сподели ръководителят на Nvidia.

Според него, основателите на софтуерни стандарти ще би трябвало да дефинират критерии за създаване на сигурни AI системи, сходно на метода, по който медицинските управляващи дефинират стандарти за безвредна здравна процедура. Законите и обществените правила също ще играят основна роля за изкуствения разсъдък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР