Мощни експлозии са чути рано тази сутрин в Киев, сирените

...
Мощни експлозии са чути рано тази сутрин в Киев, сирените
Коментари Харесай

Мощни експлозии в Киев, сирени за нападения в цяла Украйна |

Мощни детонации са чути рано тази заран в Киев, сирените за въздушни набези са задействани освен в столицата, само че и в цяла Украйна. 

Експлозиите в Киев са били най-мощните в района, откогато съветските войски се изтеглиха от тази част на страната, с цел да се готвят за борби в Южна и Източна Украйна. Засега няма известие за нанесени вреди.

Освен в Киев детонации е имало и в Херсон, в Харков и в град Ивано-Франкивск на запад. 

Около 2550 души са съумели да изоставен през вчерашния ден регионите на най-тежките сражения в Украйна, заяви украинската вицепремиерка Ирина Верешчук, предададоха ДПА и Българска телеграфна агенция. Близо 2300 души са пристигнали в южния украински град Запорожие, като измежду тях са били и 290 поданици на Мариупол. Други 220 души са се евакуирали от Луганска област.

През идващите дни се чакат съветска атака и яростни сражения в Луганска област и в прилежащата ѝ Донецка област. 

На първо място Русия желае да унищожи Донбас, съобщи президентът Володимир Зеленски. Донбас за Русия е главната цел. Това са районите на Луганск и Донецк, които съветските войски унищожават, като че ли желаят от тях да останат единствено камъни. Изобщо да не останат хора “, акцентира Зеленски, представен от УНИАН.

Той добави, че Русия принудително взема жителите на тези райони в своята войска. " Те ги хвърлят в най-страшните борби, безусловно в челото на нашата отбрана. Унищожават градовете и селата на Донбас. Изгарят всичко, което е оживяло осем години от тази война ", сподели още президентът.

Той приказва и за пагубната обстановка в Мариупол. По думите му съветските нашественици са унищожили 95% от града. По думите му евентуално починалите са десетки хиляди, а руснаците изгарят телата на убитите украинци в мобилни крематориуми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР