Мощни експлозии отново разтърсиха района на Запорожката АЕЦ. Новината беше

...
Мощни експлозии отново разтърсиха района на Запорожката АЕЦ. Новината беше
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново под обстрел, ООН предупреди за риск от ядрена катастрофа

Мощни детонации още веднъж раздрусаха региона на Запорожката АЕЦ. Новината беше доказана от Международната организация за атомна сила (МААЕ).

Централата е била под обстрел нощес и тази заран, разгласи шефът на организацията Рафаел Гроси, който акцентира, че това е безусловно недопустимо и виновните би трябвало незабавно да прекратят дейностите си.

Екип на Международната организация за атомна сила (МААЕ), който е на място, оповестява, че има вреди по здания, системи и съоръжение в най-голямата централа на европейска територия.

Москва, както и при предходните сходни случаи, упрекна Украйна, че хвърля бомби против личната си централа, с което биха провокирали повреда на своя територия.

„ Въоръжените сили на Украйна не престават да нанасят удари по територията, прилежаща към Запорожката АЕЦ, в неделя сутринта станцията беше обстрелвана два пъти от украинските войски “, съобщи представителят на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков.

„ На 19 ноември артилерията на Въоръжените сили на Украйна изстреля 11 огромно калибрени артилерийски снаряда по територията. На 20 ноември сутринта украинските войски обстреляха два пъти територията на атомната електроцентрала с 12 снаряда “, сподели още Конашенков.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР