Мощни бури връхлетяха райони в Централна и Южна Европа, убивайки

...
Мощни бури връхлетяха райони в Централна и Южна Европа, убивайки
Коментари Харесай

Удавени и премазани хора от дървета след бурите в Европа! СНИМКИ

Мощни стихии връхлетяха региони в Централна и Южна Европа, убивайки минимум 12 души, в това число три деца.

Смъртните случаи, множеството от падащи дървета, са докладвани в Италия и Австрия и на френския остров Корсика.

Ветровете на острова са били с пориви до 224 км/ч. Изкоренини са дървета и са развалени мобилни домове. Властите там обявиха, че 13-годишно момиче е било убито от паднало дърво на къмпинг, предава BBC.

Мъж почина при сходен случай, а 72-годишна жена е убита, когато колата й е ударена от откъсната част от покрив на хижа на плажа. Други двама души, риболовец и каякарка, са се удавили в морето.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, който дойде в Корсик, сподели, че 20 души са били ранени - четирима от които тежко.

В континенталната част на Франция някои южни региони бяха наранени от спирания на електрозахранването и улиците бяха наводнени в Марсилия.

Междувременно в Италия ураганни ветрове предизвикаха голям брой вреди. Пррез миналите часове, фрагменти в обществените мрежи демонстрират следствията от мощните пориви напразно и градушката, стоварила се в градовете Сестри Леванте, Бедония, Флоренция.

Мъж и жена бяха убити от падащи дървета при обособени произшествия в региона на Тоскана. Засегната бе и Лигурия. Губернаторът на Тоскана Еухенио Джани разгласява видео на виенско колело, което се върти отвън надзор при мощен вятър в Пиомбино.

Силни ветрове връхлетяха Венеция, като развяха чадърите на кафенета по площад Сан Марко и разместиха тухлената зидария от камбанарията на катедралата

В Австрия две девойки бяха убити от падащо дърво покрай езеро в Каринтия. По-късно медиите оповестиха за още три смъртни случая в провинция Долна Австрия, също вследствие на паднало дърво.

В контрастност с бурите в Южна Италия горещата вълна продължи, като в Сицилия бяха регистрирани температури до 40 C. А в Средиземно море в Алжир минимум 38 души са починали в горски пожари.

Много елементи на Европа видяха седмици на извънредно горещо и изсъхнало време.

Екстремните метеорологични феномени, в това число както горещи талази, по този начин и стихии, станаха по-интензивни и по-чести през последните години заради провокираното от индивида изменение на климата. Светът към този момент се е затоплил с към 1,1 градуса от началото на индустриалната епоха и температурите ще продължат да се покачват, в случай че държавните управления по света не създадат внезапно понижаване на излъчванията.

Превод: GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР