Мощни бури удариха Монтанско, Плевенско и Ловеч. В Ловеч силният

...
Мощни бури удариха Монтанско, Плевенско и Ловеч. В Ловеч силният
Коментари Харесай

Мощни бури удариха Монтанско, Плевенско и Ловеч /снимки/

Мощни стихии удариха Монтанско, Плевенско и Ловеч.
В Ловеч мощният вятър прекъсна електрозахранването, събори дървета, образуваха се и местни наводнения. Студеният фронт докара до мощни стихии в Плевенско и Монтанско.
За благополучие няма потърпевши хора. Най-значителни са вредите в квартал "Гозница ", където мощният вятър повреди даже електропреносната мрежа.
Силна стихия се образува и над Червен бряг, като тук-там поривите напразно доближиха до 70 км в час. Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе вреди на къщи и селскостопански постройки.
Необичайно мощният вятър е отнесъл навеси и една веранда на къща. Също по този начин е развалил покриви на здания. Има паднали стълбове, а електричеството е прекратено.
Изкоренени са дървета и са отнесени в реката. Високи борове са паднали в двора на църквата в селото, които към този момент са обработени и се отстраняват.
Прогнозите на синоптиците се оправдаха - за понеделник те бяха издали оранжев код за рисково време – обилни превалявания, мощен вятър и забележителна гръмотевична активност.
На радарната карта виждаме прекосяването на мощен леден фронт. Той докара до образуването на мощни гръмотевични стихии с дълъг живот.
Валежите бяха интензивни и съпроводени от мощни пориви напразно. Тези феномени са познати като шквалови или фронтални гръмотевични стихии.
В средата на седмицата захлаждането ще обхване цялата страна и преобладаващите оптимални температури ще са сред 15 и 20 градуса, сочи прогнозата за времето. В четвъртък ще се намалят и минималните, ще бъдат сред между 5 и 10 градуса.
Облачността ще е променлива, по-често забележителна, в сряда тук-там ще има и валежи, най-вече слаби. По най-високите елементи на Рила и Пирин ще превали сняг.
В четвъртък ще е съвсем без превалявания. Вятърът ще е северозападен, слаб до сдържан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР