Мощни бури, придружени със силен вятър, преминаха през Централна и

...
Мощни бури, придружени със силен вятър, преминаха през Централна и
Коментари Харесай

Страшна гледка: Дъждът потопи Германия!

Мощни стихии, съпроводени със мощен вятър, минаха през Централна и Западна Германия в неделния ден. Силният дъжд, който се изля над провинции Северен Рейн-Вестфалия, Хесен и Рейнланд-Пфалц трансформира улиците в реки и наводни десетки домове. В град Бохум две млади дами - на 21 и 23 години, са били ударени от гръмотевица. Пострадалите се намират в болница в извънредно тежко положение. Те са открити са в безпомощно положение на тротоара.

В Гелзенкирхен мощният дъжд и градушка трансфораха улиците на града в реки. Съобщава се за доста наводнени къщи. Най-пострадали са западната и южната елементи на града. Там ураганът е свалял керемиди от къщите и е изкоренил доста дървета. Аварийните служби са реагирали на повече от 150 сигнала.

В Динслакен (Северен Рейн-Вестфалия) гръмотевица е запалила жилищен дом. За благополучие, по време на случая в къщата не е имало никого. Сигналът за пожара е подаден от съседи. Огънят е премахнат бързо. Пострадала е единствено горната част на постройката.

От мощните наводнения е потърпевша и провинция Рейнланд-Пфалц. В окръг Биркенфелд няколко села безусловно са били под вода. Пострадала е и провинция Скасония, написа БЛИЦ.


Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР