Мощната кампания на президента Доналд Тръмп да отмени победата на

...
Мощната кампания на президента Доналд Тръмп да отмени победата на
Коментари Харесай

Тръмп не се отказва! Опитва да отмени победата на Байдън и в щата Уисконсин

Мощната акция на президента Доналд Тръмп да анулира успеха на Джо Байдън в щата Уисконсин през днешния ден още веднъж се връща в правосъдните зали. Във федерални и щатски съдилища предстоят съвещания по искове за оповестяване за невалидни на стотици хиляди бюлетини и за предоставяне на право на следения от републиканците щатски Конгрес да разгласи Тръмп за победител, предава Българска телеграфна агенция.

Адвокатите на Тръмп приканват съдилищата да работят бързо, с цел да може той да апелира правосъдните решения, които не са в негова изгода, преди членовете на Избирателната гилдия да се съберат в понеделник и да дадат 10-те гласа на Уисконсин за Байдън. Адвокати на губернатора Тони Евърс и двупартийната изборна комисия на щата споделят, че тези искове са лишени от учредения и би следвало да бъдат отхвърлени.

Заради това правосъдно дело Уисконсин стана единственият щат, който пропусна крайния период във вторник за одобряване на резултатите си. Това значи, че Конгресът би трябвало да одобри електорските гласове, които ще бъдат дадени в понеделник и изпратени в Капитолия за броене на 6 януари. Пропускането на този краен период не лишава Уисконсин от неговите 10 електорски гласа.

Байдън завоюва Уисконсин с разлика от към 20 600 гласа. Тези резултати бяха одобрени след поискано от Тръмп наново броене на бюлетините в двата най-големи демократични окръга на щата и по-късно бяха оспорени от Тръмп с импортираните в Уисконсин два желае.

От към 50-те каузи, които заведе из цялата страна, с цел да оспори изборните резултати от 3 ноември, Тръмп е изгубил над 35, а останалите са висящи, демонстрират данни на Асошиейтед прес.

Върховният съд на Уисконсин един път към този момент отхвърли да прегледа желае на Тръмп, като сподели, че той първо би трябвало да мине през по-долни инстанции. Вероятно е обаче този иск още веднъж да бъде обсъждан в съда.

Върховният съд на Уисконсин е следен от консервативни съдии в съответствие 4 на 3. Един от тях, арбитър Брайън Хагедорн, три пъти се причисли към демократичните си сътрудници при вземането на решения да се отхвърли искът на Тръмп и други два желае, импортирани от съдружници на Тръмп за анулация на резултатите.

" Исканата от вносителите анулация е най-драматичният апел за практикуване на правосъдна власт, което съм виждал. От нас се желае да поемем по рисков път. Загубата на публично доверие в нашия парламентарен ред поради упражняването на подобен тип правосъдна власт би била невъобразима ", написа Хагедорн в решението си да отхвърли иск на Алианса на гласоподавателите в Уисконсин.

Консервативната председателка на съда Пейшънс Рогенсак съобщи, че желаното от Тръмп оповестяване на 221 000 гласа за невалидни " може да е неизпълнимо по редица аргументи ".

В този щатски иск Тръмп желае да се дисквалифицират бюлетините, които са били пуснати авансово и присъствено, като споделя, че не се били поискани съответно, в писмен тип. Иска отменяне на бюлетините, които са пуснати по пощата от хора със статут на " непрекъснато карантинирани " ; пратените по пощата бюлетини, които са били събрани от чиновници на изборни комисии в паркове на град Мадисън и пратените по пощата бюлетини, в които служители са допълнили изчезнала информация на пликовете.

Във федералния иск на Тръмп в началото се настояваше съдът да трансферира на следения от републиканци щатски законодателен орган правото да избере нови електори, които да гласоподават за Тръмп в понеделник. Миналата седмица окръжният арбитър Брет Лудвиг дефинира тази молба като " странна ".

След този коментар Тръмп промени молбата си и вместо това подреди на губернатора да удостовери резултати, съответстващи на определени от щатския Конгрес електори. В сряда Лудвиг назова тази молба " също доста особена ".

Тръмп твърди, че изборите не са били вярно създадени и че рисковете от изборни измами са нарастнали, тъй като уличните урни за авансово гласоподаване не са били под непрекъснато наблюдаване, гласуването по пощата е било необятно употребявано, а на гласоподаватели, които настояват, че са под непрекъсната карантина, е било разрешено да гласоподават по пощата, без да покажат годен документ за идентичност със фотография.

Лудвиг, който е назначен на поста си от Тръмп, предходната седмица изрази подозрение дали е подходящо подобен иск да се подава във федерален съд. Неговото съвещание стартира след няколко часа, в случай че то приключи в точния момент, щатското дело ще се гледа или по-късно през днешния ден, или на следващия ден. И по двете каузи се чака бързо решение на съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР