Мощната буря „Фридерике“, която връхлетя Европа с пориви на вятъра

...
Мощната буря „Фридерике“, която връхлетя Европа с пориви на вятъра
Коментари Харесай

Зимната буря взе поне десет жертви в четири страни в Европа

Мощната стихия „ Фридерике “, която връхлетя Европа с пориви напразно от над 200 км/ч, в четвъртък лиши живота на минимум 10 души в четири страни в Европа, написа DPA. Стихията провокира тук-там съществени нарушавания в работата на въздушния и железопътния превози и взе жертви в Белгия, Холандия, Италия и Германия.
В Германия починаха шестима души при произшествия, провокирани от бурята. Петдесет и девет годишен мъж почина в къмпинг в провинция Северен Рейн - Вестфалия, премазан от дърво, повалено от мощния вятър. Шофьор на камион на 68 години почина при злополука, а пожарникар загуби живота си по време на работа в същата провинция. Негов сътрудник почина в Тюрингия. В Бранденбург почина водач на камион при пътен случай, провокиран от мощния вятър. Водач на автомобил загуби надзор над колата си и се блъсна в тежкотоварен камион в Мекленбург - Предна Померания и също загуби живота си.
В Холандия паднали дървета убиха двама мъже по на 62 години в градовете Зволе и Енсхеде. В южните покрайнини на белгийската столица Брюксел една жена беше премазана от дърво, паднало върху колата й. В Италия почина мъж, съборен от коня си от вятъра.
Германският народен железопътен транспортьор Deutsche Bahnсъобщи, че ЖП превозът в цялата страна е спрян поради бурята и че ще бъде възобновен, откакто железопътната мрежа бъде тествана дали е проходима и дали няма повреди. Компанията не бе предприемала такава мярка от 2007 година насам, когато бурята „ Кирил “ връхлетя страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР