Мощната антифренска вълна от протести и бойкоти в Близкия Изток

...
Мощната антифренска вълна от протести и бойкоти в Близкия Изток
Коментари Харесай

Тони Николов: Отдавна Ердоган иска да е султан

Мощната антифренска вълна от митинги и протести в Близкия Изток е поради карикатурите на Мохамед, които президентът Еманюел Макрон отбрани след варварското ликвидиране на преподавател, посочил сатиричните изображения в час. Турският водач Реджеп Ердоган се пробва да употребява обстановката, с цел да печели позиции на интернационалната сцена. Това разяснява в студиото на " Тази заран " журналистът Тони Николов.

" Хората споделят " Ние сме една нация и пророкът Мохамед е нашият държавен глава " и реакциите са извънредно бурни (...) Отдавна Ердоган желае да е султанът, само че това не е прието от множеството близкоизточни водачи ", уточни той. По думите му турският президент си търси борба с водач, който въплъщава Европа и е мъж.

Николов означи, че, с изключение на карикатурите, не би трябвало в тази ситуация да забравяме намесата на Турция в Либия, където Франция има обичайни ползи, а също и обстановката в Нагорни Карабах, където от френското разузнаване пристигна информация, че Анкара оказва помощ на мюсюлманските си съдружници, като им изпраща сирийски джихадисти за борби с арменците. Освен това точно Париж преди 15 години сподели изрично " Не " на Турция в Европейски Съюз, подсети журналистът.

" Всички си дават сметка, че Ердоган постоянно копира Тръмп (...) той усеща един тил. Една смяна в Съединени американски щати може да докара до смяна и в Ердоган ", предвижда Тони Николов по отношение на вота зад Океана след седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР