Мощна спецакция дни преди изборите се провежда в момента във

...
Мощна спецакция дни преди изборите се провежда в момента във
Коментари Харесай

Арестуваха общински шеф в Североизтока

Мощна спецакция дни преди изборите се организира сега във Вълчи дол, заяви Блиц. Полицейски сили на жандармерията, бранша за запазване на публичния ред, икономическа полиция и други, правят обиски и разпити в града. Задържан е ръководителят на БКС във Вълчи дол Димо Димов.

Реализацията по задържането на Димов е била извършена преди няколко часа. Тя идва след разработка, обвързвана с голям брой сигнали за нерегламентирана лихварска активност, съобщи за медията ни шефът на ОДМВР – Варна старши комисар Атанас Михов.

Данните са, че Димов е предоставял заеми против солидни лихви на свои подчинени, като в залог, че ще се издължат, е вземал дебитните им карти.

Паралелно с това Димо Димов ще бъде проверяван и за пазаруване на гласове.

„ Лихварството и пазаруването на гласове вървят ръка за ръка. Имаме сигнали и в двете направления “, съобщи комисар Михов и добави, че занапред ще се правят процесуално следствени дейности за доказване на незаконната активност.

Наред с това сега текат инспекции на престъпния контингент във Вълчи дол. Извършват се разпит и претърсвания.

По случая със задържането на Димо Димов е известена Окръжна прокуратура. Според данни на БЛИЦ, против него е имало сигнали за пазаруване на гласове и на предходни избори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР