Мощна слънчева буря ще достигне до Земята до дни, което

...
Мощна слънчева буря ще достигне до Земята до дни, което
Коментари Харесай

Мощна слънчева буря удря Земята до дни

Мощна слънчева стихия ще доближи до Земята до дни, което може да докара до прекъсване на работата на спътниците, както и на електричеството, и да провокира блестящо северно зарево.

Слънчевата стихия съответствува с образуването на " пролуки " в магнитното поле на Земята, които се образуват към пролетното равноденствие на 20 март и есенното на 23 септември всяка година. Те отслабват естествената отбрана на планетата ни против галактически частици и могат да оставят пътническите самолети и GPS-системите изложени на рисковото събитие.

Ще бъдат наранени елементи от Шотландия и Северна Англия, както и северните региони на Съединени американски щати, в това число щатите Мичиган и Мейн. Северното зарево може да се следи от високите географски ширини, оповестиха от НАСА.

Космическата организация видя слънчево изригване, съпроводено с изхвърляне на слънчева плазма в междупланетното пространство, още при започване на предходната седмица.

Частиците, които е изхвърлило Слънцето по време на изригванията на 6 и 7 март, могат да причинят " слаби съмнения в електричеството " и " нищожно влияние върху работата на спътниците ", прибавя Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания.

Според НАСА, първото от двете изригвания е било най-голямото за годината до момента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР