Мощна гореща вълна ще удари Европа през идните дни. Метеоролозите

...
Мощна гореща вълна ще удари Европа през идните дни. Метеоролозите
Коментари Харесай

Мощна гореща вълна ще удари Европа през идните дни

Мощна гореща вълна ще удари Европа през идните дни. Метеоролозите чакат да бъдат разрушени голям брой температурни върхове в редица райони на континента.

Вълната ще е в своя пик от през днешния ден до петък, когато температурите в линията от Испания до Полша ще са с близо 11-17 градуса по Целзий над нормата. Очаква се градусите да са от порядъка на 35-40.

Някои места ще бъдат даже по-горещи поради така наречен резултат „ топлинен остров “, при който асфалтът и бетонът повишават в допълнение температурите.

Мика Рантанен, метеоролог от Финландия, разказва компютърния модел на прогнозата за времето във Франция като „ изцяло нечувана за юни “.

Ранните летни талази могат да бъдат изключително смъртоносни, защото хората към момента не са се климатизирали към високите температури. По-възрастните хора, бездомните както и тези без климатици ще бъдат най-уязвими.

„ Горещите талази са тихи убийци – написа Стефан Рамщорф, климатичен академик от Университета Потсдам в Twitter. – Горещата вълна в Европа през 2003 година лиши живота на 70 хиляди души. Миналогодишното горещо лято в Германия пък аргументи над 1000 смъртни случаи. “

Най-високите температури ще бъдат регистрирани в западна и централна Европа. В някои места на Франция и Испания температурите ще са до 40 градуса в границите на три следващи дни (от сряда до петък). Прогнозата за Мадрид в петък е 40,6 градуса, което ще е нов връх.

На някои места във Франция термометърът ще надмине 40 градуса. Според „ Метео Франс “, френската метеорологична работа, горещата вълна ще продължи и през уикенда.

Каква е повода за тези високи стойности?

Температурите ще доближат или даже надвишат 40 градуса, защото горещият въздух е засмукан от Сахара посредством композиция от стихия, преминаваща Атлантическия океан, в композиция с високо налягане над Централна Европа.

Високата мокрота значи, че температурите ще се почувстват като 47 градуса по Целзий, предизвестяват специалисти. " Адът идва ", написа ТВ метеорологът Силвия Лаплана в Испания, където AEMET предвижда температурите от 42 градуса до четвъртък в долините Ебро, Тежу, Гуадиана и Гуадалкивир и предизвестява за " извънреден риск " от горски пожари.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР