Мощна експлозия близо до летище Ташкент в Узбекистан уби един, рани 162

...
Съобщено е за един убит и 162 други ранени при
Коментари Харесай

Съобщено е за един убит и 162 други ранени при мощна експлозия в склад близо до летище Ташкент, която предизвика пожар и счупи прозорците на жилищни сгради наблизо.< /p>

Тийнейджър загина, след като рамка на прозорец падна върху него, се казва в изявление на Министерството на здравеопазването след експлозията в четвъртък.

Продължете да четете

списък от 3 елемента узбекски президентът е преизбран за седемгодишен мандат на предсрочни избориУзбекистан рекламира миналото на Пътя на коприната в опит за туристически бумМирзийоев търси трети мандат на президентските избори в Узбекистанкрай на списъка

Министерството добави, че 138 души са били лекувани за наранявания, докато 24 са били хоспитализирани.

Полетите се изпълняваха нормално на международното летище в столицата, съобщиха властите.

Във видео и снимки в социалните медии пламъците се издигнаха в нощното небе, с огромен облак дим, висящ над склада, но причината за експлозията не беше ясна веднага.

На мястото на инцидента е създадена специална лаборатория за разследване на взрива, съобщиха от министерството на извънредните ситуации.

„Ситуацията е напълно под контрол“, добави той.

В публикация в социалните медии от узбекския издател Daryo се казва, че 16 пожарни и спасителни екипа са изпратени да се борят с пожара в един от складовете в градския квартал Сергели близо до летището.

Взривът повреди прозорците и интериора на няколко къщи в околността, докато линейките работеха за евакуацията на ранените, съобщи агенция AFP.

Експлозиите продължиха да кънтят в часовете след избухването на пожара, докато аварийните екипи се бореха с пожара.

„Събудих се през нощта. Мислех, че е земетресение”, каза Кутепов Мустафо, 72-годишен пенсионер, който живее наблизо и чиято къща беше засегната. „Тогава видях огъня. Синът ми беше ранен в крака.”

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР