Мощна буря ще прекоси близо 1500 мили от САЩ през

...
Мощна буря ще прекоси близо 1500 мили от САЩ през
Коментари Харесай

Мощна буря, която причинява сняг, лошо време и силен дъжд

Мощна стихия ще прекоси близо 1500 благи от Съединени американски щати през уикенда и ще освободи снега, мощни гръмотевични стихии и наводнения по пътя си, достигайки кулминационната точка си в осмия следващ тъмен уикенд в елементи от североизтока.

Бурята ще изсипе първия забележителен сняг за сезона върху елементи от Скалистите планини, където дъждът на ниски места и сняг на високи места ще продължат до ранния петък, до момента в който мощната стихия се ускорява и минава през равнините.

Части от Колорадо, Юта, Монтана и Южна Дакота могат да видят 6 до 12 инча сняг. Общият сняг в по-високите места в Уайоминг може да доближи 1 до 2 фута.

Докато вали изобилен сняг на високи места в Скалистите планини, пороен дъжд и гръмотевични стихии – някои от които може да станат тежки – ще бъдат ориентирани към равнините в четвъртък.

Най-високият късмет за мощни гръмотевични стихии ще бъде от четвъртък следобяд до четвъртък през нощта в елементи от Канзас, Небраска, Мисури и Айова, където съществува риск от равнище 2 от 5. Големи градушки и разрушителни пориви напразно са главните закани, само че са вероятни и няколко торнада.

Проливен дъжд ще съпровожда някои мощни гръмотевични стихии, само че изобилните превалявания няма да се лимитират до тези стихии. Широко публикувани превалявания от 1 до 3 инча са вероятни в четвъртък и четвъртък през нощта в елементи от Минесота и Уисконсин.

Дъждът и гръмотевичните стихии ще се изместят на изток в петък и ще обзет по-голямата част от долината на Мисисипи и Средния запад.

Възможни са още 1 до 3 инча дъжд в региони, обхванати от най-силните стихии. Уисконсин, Мичиган, Индиана и Илинойс са единствено няколко щата, избрани за накисване в петък.

Дъждът ще помогне на засегнатата от суша котловина на Мисисипи и исторически ниските равнища на водата на река Мисисипи. След изсъхнало и извънредно горещо лято суша участва във всеки щат в долината на Мисисипи и елементи от Равнини. Изключителна суша – най-сериозното равнище на суша, проследено от американския екран за суша – е налице в елементи от Небраска, Канзас и Айова.

Валежите тази седмица в горния басейн на река Мисисипи в последна сметка ще си пробият път в реката и ще причинят леки покачвания на водните равнища до края на октомври и началото на ноември, което също може да помогне за прекъсване на солената вода, застрашаваща питейната вода в южна Луизиана.

До събота дъждът от бурята ще се популяризира на североизток и ще продължи в Средния запад. Дъждът ще сътвори още един тъмен уикенд за елементи от района. Дъжд вали в региона съвсем като по часовник всеки уикенд за някои места от края на август. Това може да е осмият следващ дъждовен уикенд за Филаделфия и шестият следващ за Ню Йорк.

Един или два инча дъжд са вероятни в елементи от Пенсилвания, Ню Джърси и Ню Йорк в събота, до момента в който елементи от южна Нова Англия може да продължат през уикенда с под инч дъжд.

Очаква се преваляванията да понижат рано в неделя и част от североизточната част може даже да изсъхне изцяло до неделя следобяд.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР