Мощна буря с пориви на вятъра на места до 160

...
Мощна буря с пориви на вятъра на места до 160
Коментари Харесай

Мощна буря попиля Западна Европа

Мощна стихия с пориви напразно тук-там до 160 километра в час връхлетя елементи на Западна Европа, съобщи Военновъздушни сили.

Един човек е умрял, а минимум петнадесет души бяха ранени във Франция. В Швейцария пострадаха няколко индивида.

Бурята докара до транспортен безпорядък в редица страни, аргументи дерайлиране на влакове в Швейцария и Германия и остави стотици хиляди семейства във Франция, Швейцария, Ирландия и Англия без електричество.

Жертвата на бурята е скиор във Френските Алпи, който бил ударен от повалено от вятъра дърво в Морийо, в департамента От Савоа.

Няколко души бяха ранени, когато трен бе безусловно издухан от релсите край град Ленк, южно от швейцарската столица Берн. В Западна Германия трен дерайлира покрай Люнен, откакто се удари в повалено от вятъра дърво на релсите. При този случай няма ранени.

Бурята стана причина за анулация на полети в Цюрих и Базел, в Швейцария. Камион се прекатурна на автомагистрала поради ветровете. Хиляди семейства в региона на езерото Цюрих останаха без ток. Пожарникари бяха извикани, с цел да оказват помощ на хората за почистване на паднали на улицата дървета. Проливните дъждове, съпътствали бурята, пък провокираха наводнения на някои места.





В Англия бурята донесе светкавици и градушка. На три огромни автомагистрали трафикът бе прекратен поради преобърнали се коли. Затворени за придвижване бяха и някои мостове. Големите талази срутиха отчасти стена на пристанището на Корнуол и предизвикаха наводняване.

Бурята порази и Северна Франция, където скоростта напразно доближи 145 километра в час. Това са най-мощните пориви, регистрирани в региона от години. Много хора качиха в обществените мрежи фотоси на смачкани от повалени дървета коли и на рухнали скелета и покриви. Бурята остави над 200 000 семейства без ток, включително и 30 000 в региона на Париж. Там повалено дърво удари кола и рани съществено един човек. Друг локален гражданин пострада тежко, когато бе издухан от постройка.

От ранените общо 15 души във Франция четирима са в съществено положение. Бурята докара до закъснения на полети на летище "Шарл де Гол " в Роаси край Париж. Бяха взети спомагателни ограничения за безвредно отклоняване на пасажерите до самолетите. Заради поривите напразно в Париж пък Айфеловата кула бе затворена за гости.



В Германия автомагистрали край Дуисбург и Юлих бяха отчасти блокирани поради паднали дървета и наводнения. Зоопарковете в Мюнхен и Аугсбург в Бавария бяха затворени за деня. Заради бурята бе прекратено придвижването и на влака до най-високата планина в Германия, Цугшпице.

В прилежаща Австрия поради бурята бе анулирано съревнование по ски скокове.

В Холандия бурята наруши трафика на летище "Схипхол " край Амстердам. Много полети бяха анулирани или отсрочени.



В Белгия стихията аргументи материални вреди. Според локални хора това е била най-силната стихия, която помнят. Съобщава се за изкоренени дървета и за клони, паднали върху коли, за голям брой наводнени приземни пространства и отнесени покриви, както и за селища без ток. Скоростта напразно е била 110 километра в час.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР