Мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец ще бъдат посрещнати в

...
Мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец ще бъдат посрещнати в
Коментари Харесай

Посрещат мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец в Стара Загора 

Мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец ще бъдат посрещнати в Стара Загора на 30 юни (вторник) в 18:00 часа в градинката „ Пингвините “. От Старозагорската света митрополия известяват благочестивите християни, че в престолния град на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан те ще бъдат донесени от Величкия свещеник Сионий, свещеник на Бачковската света обител. 
По-късно в Катедралния храм „ Св. Николай “ ще бъде отслужена празнична вечерня, в която с изключение на всички свещенослужители от града присъединяване ще вземе и Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний.
Първоначално плануваното литийно шествие е анулирано поради условията на Националния действен щаб за битка с ковид и удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура в страната.
На 1 юли (сряда) когато Българската православна черква отбелязва Възвръщане честните мощи на преп. Йоан Рилски Чудотворец, Св. безсребреници Козма и Дамян, мощите на светеца ще отпътуват за храм „ Св. Иван Рилски “ в Харманли, където ще бъде отслужена св. Божествена Златоустова литургия.
Старозагорската митрополия приканва православните християни да вземат молитвено присъединяване в храмовете, да поддържат персонална хигиена, да употребяват защитни маски, да съблюдават регламентираното разстояние и да извършват напътствията на органите на реда за пропускателния режим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР