Мощен циклон предивика хаос и наводнения в Гърция. Средиземноморският циклон,

...
Мощен циклон предивика хаос и наводнения в Гърция. Средиземноморският циклон,
Коментари Харесай

Циклонът Диомед вся хаос и наводнения в Гърция

Мощен циклон предивика безпорядък и наводнения в Гърция.

Средиземноморският циклон, наименуван от метеоролозите Диомед, който през последните два дни е обхванал Гърция, провокира усложнения в корабоплаването и местни наводнения, оповестяват гръцките медии.

Пътническите кораби не могат да напущат пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио поради мощните ветрове в Егейско море, които доближават до 9-а - 10-а степен по скалата на Бофорт.

Затворени са и линиите Агия Марина - Неа Стира, Кавала - Принос, Тасос, и Александруполис - Самотраки. В северната част на остров Евбея има наводнени пътища, както и затворени учебни заведения. Блокирани са и пътищата тук-там в Северна Гърция заяви Нова тв.

През нощта в региона на Кардица се е скъсал яз на река Календзис. Възникнала е заплаха за селищата Коскина и Псатохори и се е наложила евакуацията на най-малко 50 души.

Освен проливните дъждове, на доста места в Северна Гърция е паднал и изобилен сняг, провокирал и спирания на тока.

В сряда се чакат още превалявания и стихии в огромна част от южната ни съседка, с изключение на в западната част на страната, където ще има известно усъвършенстване на времето. Температурите ще се намалят още.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР