Мощен трус беше усетен в Мексико, броят на загиналите се

...
Мощен трус беше усетен в Мексико, броят на загиналите се
Коментари Харесай

Пореден мощен трус люля Мексико, броят на загиналите се увеличава

Мощен трус беше усетен в Мексико, броят на починалите се усилва. По данни на Европейския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд от 7,1 по Рихтер. Според американския Геофизичен институт трусът е бил с магнитуд от 7,4 по Рихтер.

Спасителните екипи и жители претърсват останките за оживели, а броят на починалите се учеличава, като все още са минимум 226.

Аварийни екипи в Мексико Сити, търсят с кирки и лопати за оживелите под руините 44 здания, в това число най-малко едно главно учебно заведение.

Епицентърът на труса е в южната част на Мексико, на 8 километра югоизточно от Антенсинго в щата Пуебла, на дъбочина 51 километра.

Най-малко 140 души са починали вследствие на земетресението. Най-голям е броят на жертвите в щата Морелос, южно от столицата Мексико, където са починали 42 души, разгласи губернаторът Грако Рамирес.

Над 4 млн. души са останали без ток след мощния трус. Учените са записали и вторични земетресения.

Мексиканската борса спря търговията на всички принадлежности търгувани на нея, за неустановен интервал от време.

Ръководителят на мексиканската гражданска отбрана Луис Фелипе Пуенте написа в Туитър, че към този момент няма данни за жертви и опустошения. По-рано този месец трус с магнитуд 8.1 по Рихтер лиши живота на 98 души в Мексико.

Това е следващият трус в страната в навечерието на бедствието от 1985 г./news/bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР