Мощен и всъщност най-светлият метеоритен дъжд е на път да

...
Мощен и всъщност най-светлият метеоритен дъжд е на път да
Коментари Харесай

Задава се събитие, което може да се види веднъж в живота! На 12-ти срещу 13-ти август небето няма да е както обикновено

Мощен и в действителност най-светлият метеоритен дъжд е на път да се случи и вие не желаете да го пропуснете! Метеоритният дъжд е небесно събитие, при което се следят няколко метеора, които излъчват или произлизат от една точка на нощното небе.

Тези метеори са породени от потоци от галактически парчета, наречени астероиди, които навлизат в земната атмосфера при извънредно високи скорости по паралелни траектории. Повечето метеори са по-малки от зърно от пясък, тъй че съвсем всички от тях се разпадат и в никакъв случай не удрят повърхността на Земята.

Още по-вълнуващо е, че на 12 август 2017 година следва да има метеоритен дъжд, само че това не е единствено елементарен метеоритен дъжд. Астрономите допускат, че това ще бъде най-светлият метеоритен дъжд в човешката история! Той вълшебен ще възпламени небето и някои от тях може да са забележими даже денем.

Просто не желаете да пропуснете това. Защо? Защото евентуално няма да бъдете живи още 96 години, с цел да изчакате идващия.

Но тази година небесата се чака да показват най-ефектното зрелище с фойерверки в атмосферата, тъй като земята ще премине по-близо до пътя на кометата, създавайки най-ослепителния метеоритен поток за тази година.

Така нареченият метеоритен дъжд " Персеиди ", един от най-ярките метеорни душове на годината и се случва всяка година сред 17 юли и 24 август.

Очевидно е, че сходно на всички метеорни душове, метеоритният дъжд на Персеидите е най-добре да се гледа, когато небето е най-тъмното. Астрономите оферират, според от лунната фаза, най-хубавото време да гледате това магическо зрелище е да го видите тъкмо преди изгрева. Основното е да не се отпуснете прекомерно доста и да не заспите - към сутринта метеорите стават повече. Обяснението е просто - тази част от Земята, където скоро ще настъпи утро, се намира по-напред по отношение на орбиталното придвижване и там падат повече метеори.

Персеидите наподобява идват от посоката на Персей, съзвездие в североизточната част на небето

Къде мога да ги видя?

Персеидите могат да се видят в Северното полукълбо.

На 12-ти против 13-ти август очаквайте най-красивия метеоритен дъжд. В тази нощ ще бъде максимумът на интензивността на метеорния дъжд Персеиди. Според прогнозите на Международната метеорна организация, се чакат до 100 метеора на час и най-ярките от тях може да светят в продължение на няколко секунди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР