Моряците, загинали в руската подводница в Баренцово море, бяха погребани

...
Моряците, загинали в руската подводница в Баренцово море, бяха погребани
Коментари Харесай

Погребаха моряците, загинали при пожар на руска подводница

Моряците, починали в съветската подводница в Баренцово море, бяха заровени през днешния ден на Серафимовското гробище в Санкт Петербург, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Траурната гала, състояла се до паметника на починалите през 2000 година моряци с подводницата „ Курск”, мина в закрит режим.

Достъпът до гробището беше стеснен. На медиите не бе разрешено нито да участват на опелото в близката черква, нито на погребението. На гробището през днешния ден с изключение на роднините на моряците бяха публични лица, измежду които главнокомандващият ВМФ Николай Евменов, заместник-министърът на защитата Андрей Картаполов, представители на локалните управляващи.

Пожарът в подводницата, избухнал на 1 юли, е тръгнал от акумулаторния отсек, само че детайлности за случилото се не бяха обявени. Загинаха 14 души, отровили се с дима от огъня. Има оживели, само че не се оповестява какъв брой. Според съветски медии авариралата подводница е една от най-секретните, от вида „ Лошарик”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР