Моряците ще имат дублиращ тим, който ще играе в първенството

...
Моряците ще имат дублиращ тим, който ще играе в първенството
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Черно море пуска дубъл в Трета лига

" Моряците " ще имат дублиращ отбор, който ще играе в шампионата на Трета лига - Североизточна група през новия сезон.

В ивнтервю пред Sportal TV в Банско треньорът на Черно море Илиан Илиев говори и по други настоящи тематики, както за варненския клуб, по този начин и за родния футбол като цяло. 

" Почти не се усети, че сме почивали. Тренирахме една седмица във Варна, в този момент сме тук 12 дни, по-късно се прибираме и чакаме началото на шампионата. Почивката е дребна заради справедливи аргументи - международното състезание, което се организира през зимата. Лошото е, че през идната година шампионата ще свърши на 7-8 юни, тогава не знам по какъв начин ще се случат нещата. За тая година отново почти имахме две седмици. Няма драми, би трябвало да се приспособяваме. В прилежаща Румъния шампионата е сходно на нашето, имат плейофи, само че при тях се играят повече мачове в плейофите, при нас са единствено пет мача в шестицата. Първенството им стартира на 20 и някой януари - в Румъния е по-студено от България, само че имат изискване всеки тим да има отопление на стадиона си. Това е причина да няма замръзване на терените. При нас имаме пет седмици подготовка зимата, което не е проблем. Това ненапълно износва футболистите. Някои споделят, че най-после на зимния полусезон са изморени футболистите - няма такова нещо, от 15 мача няма по какъв начин професионален футболист да се умори.

Черно море притегли хърватски бранител

Селекцията ли? Не сме последователи на огромните селекции, само че откакто ни напуснаха пет-шест индивида, някои от тях съществени, задължени сме да потърсим на същите постове хора. Може би търсим единствено един външен атакуващ халф, в случай че няма други напускащи, естествено. За другите постове взехме двама португалци и един бразилец, и един централен защтник. Имаме съответни оферти от чужбина за двама млади футболисти, само че нямаме фикс концепция да ги продаваме. Ще бъде забавно дербито със Спартак (Варна) - и за нас, и за почитателите. Като пристигна времето, ще приказваме за този мач. В дербито постоянно печели този, който покаже темперамент. И футбол, само че повече темперамент.

Черно море подписа контракт с нападател от школата

Тази година имаше много забавни моменти в шампионата, само че имаше и много безсмислени мачове, когато тимовете не играеха за нищо. За мен това разширение на шампионата беше ненужно. Надявам се да има възстановяване на качеството, само че ще забележим, ще забележим. 

Удържахме еднакъв в Грузия! България към този момент се бори единствено за второто място

Националният тим ли? Всеки си има мнение. България има футболисти, с цел да имаме по-достойно показване. Не споделям по-добро, а по-достойно. Мисля да спра дотук. В България сме осем милиона треньори, само че имаме футболисти и капацитет да се представяме по-достойно във всеки мач. Имаме капацитет да сме по-добри. Един футболист на 22-23 години би трябвало да е одобрен и да играе в тима си. За националния тим няма остарели и млади. Който е най-хубав, може да е на 35 години, би трябвало да играе, като има потребност от него. Португалците имат футболисти за всички постове по трима, а Пепе играе на 38 години, Зе Фонтеш играе на 39 години, за Роналдо ясно, Жоао Моутиньо сигурно и той стана на 34-35 години. Като нямаш млад за даден пост, за какво да не вземеш по-опитен човек. За младите съм, само че 30 години за актуалния футбол не е незаконна възраст, както едно време са ги отказвали на 28 години да стопират с футбола.

9

Говорили сме с управлението да създадем тим във " В " група, той ще замества тима U19, с цел да могат тези деца да се развиват. Ще играят в Североизточната, като втори тим. Това е положително решение, само че би трябвало да излезе решението за U19 от страна на БФС. Мъжки футбол е, би трябвало да има време да сложим треньор, да стартират подготовка момчетата. Надявам се да сглобим тим - напущат ни Пабло и Влатко Дробаров, които бяха основа при нас. Първата ни цел е да влезем в първата шестица, въпреки че на база това, което се случи предходната година, би трябвало да се запитаме имаме ли някакъв късмет като влезем в шестицата, дали ще ни позволен. Или по-добре посредством седмото място да се играе бараж, само че това са размишления и пристрастености за приключилото скоро състезание. ЦСКА се укрепи много - и като кадрово, и Любо Пенев влезе там. Славия обичайно, Локомотив (Пловдив) също се укрепи, ще е сериозна борбата за първата шестица. Нашата концепция е да поддържаме равнището, което създадохме в последните години ", съобщи Илиан Илиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР