Моряците от трите задържани български кораба на пристанището в Констанца,

...
Моряците от трите задържани български кораба на пристанището в Констанца,
Коментари Харесай

ИАРА: В понеделник ще има повече яснота по случая с трите задържани риболовни кораба в Констанца

Моряците от трите арестувани български кораба на пристанището в Констанца, Румъния, са били разпитани по-рано през днешния ден, заяви посланикът на България в Румъния Радко Влайков, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му те са добре.

Посланик Влайков посочи, че до края на деня може да има развиване по случая.

Корабите са арестувани вечерта на 23 март, към 23:30 ч., на 50 благи източно от Констанца, като са били спрени за инспекция и отправени към военното пристанище на Констанца - Порт 1.

Случаят се проверява от бреговата защита и е формирано наказателно произвеждане под надзора на прокуратурата.

Вероятно в понеделник ще има повече изясненост по случая с трите арестувани риболовни кораба в румънското пристанище Констанца. Това разяснява в телефонен диалог доцент Ваня Стаматова, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) в Бургас.

" Двамата инспектори от ИАРА, които участваха в задачата, в понеделник - в 9:00 часа, очаквам да ми донесат отчет какво тъкмо се е случило. Официална информация от румънска страна по случая към този момент при нас няма ", уточни Стаматова. Предполагам, че моряците са добре, добави тя.

Вчера ви съобщихме, че три български кораба са арестувани на пристанището в Констанца, Румъния. Общо на корабите има 10 български моряци.

Корабите са арестувани на 23 март вечерта, към 23:30 ч., на 50 благи източно от Констанца, като са били спрени за инспекция и отправени към военното пристанище на Констанца - Порт 1. По информация от страна на Румъния, задържането на плавателните съдове е поради бракониерство.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР