Моряците на кораба „Рожен” не са били блокирани. Това стана

...
Моряците на кораба „Рожен” не са били блокирани. Това стана
Коментари Харесай

Моряците от „Рожен“: Не сме били блокирани

Моряците на кораба „ Рожен” не са били блокирани. Това стана ясно на конференция, която дадоха изпълнителният шеф на Параходство „ Български морски флот” кап. Александър Калчев и капитанът на кораба „ Рожен” Кирил Карапанов. Обстановката в Черноморск е била спокойна, защото там не са се водили военни дейности, оповестява NOVA.

Екипажът на кораба е получавал постоянно храна и вода. В момента на плавателния съд има 18 души.

„ Искам да изразя задоволството, че след 5 месеца и 20 дни успяхме да изведем кораба от пристанището. Стана с доста старания включително благодарение на Министерство на външните работи, а и на Президентството. В началото на спора Радев беседва с Ердоган и съумя да повдигне въпроса за блокираните кораби на високо равнище, включително Организация на обединените нации, които взеха нещата присърце”, разяснява Калчев.

Припомняме, че във вторник четиримата български моряци, които бяха на кораба, се завърнаха у нас. След контрактувания кулоар за експорт на зърнени товари, той отплава от Украйна за Истанбул. Там е станала и промяната на екипажите. Двама от завърналите се сънародници бяха в открити води от началото на войната, а другите двама, два месеца след началото ѝ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР