Моряци откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник без хора на

...
Моряци откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник без хора на
Коментари Харесай

Моряци откриха „яхта призрак“ в Бермудския триъгълник

Моряци откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник без хора на борда и се пробваха да я изтеглят на буксир до сушата, заяви вестник „ Сън ”.

Двама моряци от плана за проучване на океана се натъкват на изоставена яхта в Атлантическия океан. Изследователите забелязали, че платното й е спуснато, моторът не работи и на борда няма признаци на живот. Притеснени, че може да има жертви на кораба, мъжете решили да се качат на него.

Един от тях Мат Ръдърфорд снима протичащото се. „ Това е плашещо изоставена яхта, наречена Woolfhound („ Вълкодав “). Не знам какво има вътре. Сега ще отида да видя и се надявам, че няма да намеря мъртви тела или нещо сходно “, сподели той. Качил се на яхтата, Ръдърфорд изначало се опасява да отвори вратите и шкафовете. Оглеждайки се, той сподели: „ Няма мъртви, популярност Богу. Това е безспорна полуда. На 1200 километра от Бермудите, на 2400 километра от Съединени американски щати, ние стоим на яхтата Swan 48 в средата на океана. Моряците решили да изтеглят яхтата до брега. „ Смешно е, 14-метрова яхта и 12-метрова яхта. Ще се опитаме да я доставим на Бермудските острови “, сподели откривателят.

След 47 дни в морето горивото на яхтсмените почнало да свършва, само че те помолили екипажа на минаващ товарен транспортен съд да си поделят горивото. Ръдърфорд и неговият другар траяли да теглят мистериозната яхта, само че най-после се наложило да прережат въжето за изтегляне, защото то се закачило за кормилото на плавателния съд им и едвам не го скъсало.

Онлайн детективи открили, че яхтата е принадлежала на шкипера Алън Макгетинган от Кралския ирландски яхтклуб. Два месеца преди откритието на Ръдърфорд, яхтата била съществено развалена при стихия. Макгетингън задействал спешния маяк и екипажът трябвало да напусне яхтата. Капитанът и екипажът му били избавени от гръцки товарен транспортен съд на 100 километра от Бермудите.

По-рано беше обявено, че в Съединени американски щати ловците на корабокрушения Стиви и Кати Либерт са разкрили останките на " транспортен съд фантом " , потопен преди съвсем 350 години. Става дума за кораба " Грифин ", който е издигнат от френския откривател Рене-Робер Кавалие дьо Ла Салем, с цел да търси пътища към Азия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР