Моряк от ВМС на САЩ е осъден на 27 месеца

...
Моряк от ВМС на САЩ е осъден на 27 месеца
Коментари Харесай

Моряк от ВМС на САЩ е осъден на 27 месеца за предаване на чувствителна военна информация на Китай

Моряк от Военноморски сили на Съединени американски щати е наказан на 27 месеца затвор, откакто е предал сензитивна военна информация на офицер от китайското разузнаване в подмяна на към 15 000 $ подкупи, споделя Министерството на правораздаването.

Наказанието против старши офицер Wenheng Zhao, прочут още като Thomas Zhao, 26-годишен от Монтерей Парк, Калифорния, беше издадено в понеделник след неговото признание за отговорен през октомври 2023 година по едно обвиняване за скрит план с офицера от разузнаването и едно обвиняване за приемане на рушвет, съгласно Министерството на правораздаването.

„ Г-н Джао съобщи тържествената си клетва да пази страната си и заплаши тези, които служат в американската войска “, сподели в изказване помощник-главният прокурор Матю Олсен от отдела за национална сигурност на Министерството на правораздаването. „ Министерството на правораздаването се ангажира да се бори с напъните на китайското държавно управление да подкопае сигурността на нашата нация и да търси отг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР