Морският живот в Средиземно море край Италия е претърпял съществена

...
Морският живот в Средиземно море край Италия е претърпял съществена
Коментари Харесай

Липсата на хора се отразява благотворно върху живота в Средиземно море

Морският живот в Средиземно море край Италия е претърпял основна промяна, по-голяма отвсякога, в изискванията на карантина и обсада на публичния и икономическия живот.

Това е открило проучване на италианската Брегова защита, която е имала неповторима опция да следи въздействието на човешката активност върху морските басейни. През април Бреговата защита в съдействие с други правоприлагащи организации и районни инспекции по околна среда организираха мониторингова акция за оценка на здравето на Средиземно море и въздействието на индивида върху морския свят. Специално внимание е отделено на морските резервати и делтите на реките, които се вливат в морето.

Резултатите от проучването ще бъдат оповестени в края на юли. Те ще оценят положението на морето посредством разбор на данни, получени от водни проби, подводни фрагменти, снимани от отдалечено управляеми апарати, и броене на необикновени появи на морски типове до гъсто обитаеми региони като Сече ди Тор Патерно, предпазен резерват на към 5 благи от брега на Рим, населяван от змиорки и разнообразни типове риби.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР