Морските зеленчуци като водораслите са популярни от доста време насам

...
Морските зеленчуци като водораслите са популярни от доста време насам
Коментари Харесай

Спирулина: 5 невероятни ползи на тази супер храна

Морските зеленчуци като водораслите са известни от много време насам за всеки, който желае да се храни здравословно. Те са цялостни с хранителни субстанции. Друг не толкоз прочут, само че също толкоз хранителен тип морски зарзават е спирулината, която се смята за същинска супер храна.
Тя е богата на витамини и протеини и постоянно се приема като хранителна добавка от множеството хора. Тя съдържа още минерали, антиоксиданти и други потребни за здравето детайли. Ето кои са най-полезните свойства на тази супер храна и за какво си заслужава да я включите в менюто си.
Богата на антиоксиданти
Спирулината е богата на фикоцианин, който и придава зеленикаво-син цвят и има антиоксидантни свойства. Антиоксидантите оказват помощ в битката с оксидативния стрес и увреждането на клетките.

 Какво да ядем с цел да нямаме анемия и липса на желязо? Какво да ядем с цел да нямаме анемия и липса на желязо?
Анемията е страшна болест, която може да покоси, както млади, по този начин и остарели. При нея, алените кръвни телца са по-малко, в сравнение с би т...
Облекчава алергиите
Спирулината оказва помощ за облекчение на признаците на алергична реакция, които включват хрема, сърбеж, задръстване на носа и други, като понижават възпалението и подуването.
Насърчава загубата на тегло
Спирулината е с ниско наличие на калории, до момента в който е цялостна с съществени хранителни субстанции. Идеална е за хора, които се пробват да се отърват от непотребните килограми и наблюдават приема на калории, без да вършат взаимни отстъпки с храненето си.
Понижава холестерола
 Ще се изненадате кои храни потвърдено усъвършенстват здравето на мъжете Ще се изненадате кои храни потвърдено усъвършенстват здравето на мъжете
Мъжете, които желаят да поддържат и подобрят здравето си, би трябвало да включват в храненето си алено месо, морска риба, миди, птици и нар...
Известно е, че спирулината е ефикасна за понижаване на неприятния холестерол в организма и увеличение на положителния холестерол, като по този метод оказва помощ за предпазването от разнообразни сърдечни болести.
Подобрява настроението
Спирулина съдържа триптофан, който подкрепя производството на серотонин. Серотонинът оказва помощ за повишение на настроението и понижаване на напрежението в тялото. Липсата на серотонин може да докара до меланхолия и тревога.
 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР