Морските туристически босове Йордан и Динко Диневи обявиха за продан

...
Морските туристически босове Йордан и Динко Диневи обявиха за продан
Коментари Харесай

Братя Диневи обявиха за продажба къщите си в София за 4,5 млн. лева


Морските туристически босове Йордан и Динко Диневи оповестиха за обмен къщите си в центъра на София единствено 5 години откакто подвигнаха палатите си и поживяха в тях, написа „ Уикенд “.

От няколко седмици брокери от влиятелни имотни организации се надпреварват да оферират на заможни клиенти къщите на Диневи в столичния квартал „ Лозенец “.

За двете здания властелините на ваканционното населено място Свети Влас желаят общо 4,5 милиона лв., откри инспекция на „ Уикенд “. По-скъпия от двата парцела, както повелява неписания закон по родните географски ширини, е благосъстоятелност на огромния брат Йордан, който желае за своята къща 1 250 000 евро (2 500 000 лева). Софийският дом на по-малкия Динко Динев е оценен на 950 000 евро (1 900 000 лева).

Съседи на маститите хотелиери от столичния квартал „ Лозенец “ разкриха, че Диневи се изнесли напълно неотдавна от софийските си домове. Пръв опразнил къщата си на дребната тясна уличка „ Добър Юнак “ №7 Динко Динев, който още през януари събрал в два тира най-ценното от покъщината си. „ В този квартал към този момент няма въздух, всеки строи нещо – на ниска цена и некачествено! Новопостроените блокове се изпълниха с еснафи “, обяснявал брат Динев на съседите си. Баровецът прецизирал и друго – че парцелът към този момент му е отеснял и не подхождал на високото му състояние в обществото.

Строежът на оповестената за обмен против 950 000 евро къща на Динко Динев завърши преди по-малко от 7 години. През есента на 2012 година по-малкия от братята се нанесе в издигнатата от фамилната компания 3-етажната постройка дружно със фамилията си. От неотдавна оповестените разгласи за продажба на къщата, оказва се, че тя е със застроена повърхност от 554 квадратни метра и с двор от 182 квадрата.

Голямото преимущество на къщата са големия за мащабите на квартал „ Лозенец “ гараж за 4 автомобила, личен асансьор, елемент за спешно електрозаханване, 1000- литров резервор за питейна вода и лична пожароизвестителна апаратура. Триетажната къща разполага с 5 спални и 5 бани, а парцелът е предпазен с солидна ограда, облечена с камък и меден покрив. Всички прозорци в къщата са с противокуршумни стъкла и блиндирани порти, а парцелът е наобиколен с общо 12 видеокамери. Според обявлението на брокера, къщата може да бъде употребена и за резиденция, консулство, дребен хотел или офис.

Къщата на огромния брат Йордан Динев, с изключение на по-просторна и нова, е и с доста по-добра локация. Имотът е в най-хубавата част на квартал „ Лозенец “, до 35-о учебно заведение, на ъгъла на улица „ Добри Войников “ и бул. „ Христо Смирненски “. Четириетажната постройка е приключена дефинитивно и пусната за употреба през декември 2015 година Големия брат Динев е почнал да се изнася от парцела преди към седмица, свидетелстват наблюдателните му комшии.

Обявената за продажба къща е със застроена повърхност от 713 кв.м., двор от 115 квадрата и с гараж за 2 автомобила. Аристократичната постройка разполага с асансьор, с 8 спални и с 8 бани. Фитнес, сауна, приемна, помещение за защита, обособена стая за детегледачка и просторна мансарда са измежду преимуществата на парцела.

Приближени до морските хотелиери пък разкриха, че те към този момент са си подсигурили нови тузарски жилища в центъра на София. Братя Диневи са запазили за себе си последния етаж от новостроящата се 4-етажна резиденция „ Лозенец “.

От няколко месеца „ Диневи груп “ стремително строи баровската жилищна постройка на площад „ Велчова завера “ сред Семинарията и Химико- фармацевтичния факултет на Софийския университет. Любопитен подробност е, че парцелът се намира в най-високата част на Стара София. Диневи настояват, че в постройката са приложени най-новите достижения на международните технологии.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР