Морските приключения не спират. Слънцето е наш най-добър приятел, който

...
Морските приключения не спират. Слънцето е наш най-добър приятел, който
Коментари Харесай

Топ съвети от салон Магама: Как да запазим красотата на удължената коса?

Морските завършения не стопират. Слънцето е наш най-хубав другар, който се грижи за бронзовия тен на нашата кожа и положителното ни въодушевление!
Но дали е по този начин и за удължената коса експертите от салон Магама ви дават най-ценните препоръки за грижа за кичури, треси или стикери за удължение на коса!

Ограничете слънчевите лъчи

Морската отмора допуска повече часове прекарани на плажа, само че директното излагане на вашата коса на слънце й предизвиква слънчево изгаряне. За това е добре да приберете косата в плитка или на кок и да я покриете. Сега има толкоз огромно многообразие от аксесоари, който идеално се вписват в топ трендовете за плажна мода. Шапка, шал или тюрбан ще предпазят вашата удължена коса от изпепеляващите слънчеви лъчи. В някои случаи хората даже не си дават сметка, че косата изгаря по същия метод, както кожата ни, за това би трябвало да отделяме особено внимание.

Не на солената вода

Морската сол или хлора в басейна мощно дехидратират и изтощават удължената коса! Когато сте на море, не забравяйте да изплакнете косата си с чиста вода незабавно след излизане от морето или басейна, по този начин ще ограничите оптимално дехидратацията.

Плитка за плуване

Удължената коса е прелестна, когато има ослепителен тип. Често обаче дамите не помнят, че плуването във водата може да разбърка и оплете свръските на кератиновите кичури или редовете сложени треси! За да избегнете целия този дискомфорт приберете косата в плитка, сплетена на рибена кост. Така удълженията ще запазят позицията си и ще избегнете неприятното заплитане!

Жадувана хидратация

Не забравяйте, специфичната грижа за удължената коса. Тя е много капризна и за съвършения й външен тип е добре постоянно нанасяне на хидратиращи артикули. Такива са разнообразни арганови масла, масла от макадамия или кристали, които запечатват косъма като резервират влажността вътре в него. Нанасяйте грижата преди и след влизане във водата, по този начин основания защитен филм към косата ще я отбрани от изсушаване.

Не си лягайте с влажна коса

Едно от разпоредбите за прелестни, красиви и най-много издръжливи снадки за коса е това да не си лягате с влажна коса. Това е от изключителна значимост изключително за кератиновите кичури. Специалистите от Магама поучават да изсушавате добре косата в зоната на свръзките на кичурите, с цел да се избегне тяхното напукване и следващо раздърпване на удълженията.

Контрол на топлината

Ясно ни е, че за прелестно изправена коса пресата е идеалният варинт. Когато употребявате топлинни уреди за изсушаване на удължената коса постоянно съобразявайте това да става на по-ниска температура. Нанасяйте авансово термозащитен спрей и сушете косата на не по висока температура от 120 С.

Четката за удължена коса пръв другар на хубостта

Понякога неглиже станали от сън прихващаме косата с шнола или на голям кок и се отпрявяме към релакс зоната. Търсим приятност и хладина под чадъра и едвам следобед се сещаме, че косата ни е била по този начин от самото начало. Взимаш бърз душ и хоп на идващото плажно премеждие. За прелестната удължена коса едно от най-важните неща е постоянното разресване. Това би трябвало да е първа стъпка от вашия ритуат за хубост заран и този преди лягане. Удълженията ще бъдат все по този начин луксозни и прелестни в случай че полагате нужната грижа и внимание. Нежно разресвайте косата от самия корен до краищата на косата с подгодяща за това четка, без скубане и с изключително внимание към свръзките на кичурите или треси сложени с капси. Ако вършиме това както са ви посочили експертите в удължаването на коса от салон Магама ще се радвате на тази хубост всеки ден!



Салон Магама
София, ул. Дамян Груев 46
0898777740 или 070090074

https://magama-shop.com/category/grija-za-kosata
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР