Морските летища възстановяват постепенно работата си до нивата от преди

...
Морските летища възстановяват постепенно работата си до нивата от преди
Коментари Харесай

Ръст от 1340% на пътниците през летището в Бургас през май

Морските летища възвръщат последователно работата си до равнищата от преди пандемията. Това демонстрират данните на концесионера " Фрапорт Туин Стар Еърпорт " за месец май.

Впечатляващ е растежът на пасажерите през летището в Бургас през месец май по отношение на година по-рано - 1340 %.

Общо през петия месец на годината през аеропорта са минали 73 049 пасажери, до момента в който през май 2021 година са минали едвам 5053 души. Рекордният растеж се случва макар продължаващата липса на трафик от Русия, Беларус и Украйна поради войната.

Въпреки това летището в Бургас към момента не е достигнало равнищата си от преди ковид. През май 2019 година през него са минали 125 998 души.

На летището във Варна обслужените пасажери са 98 330 през месец май. Това е растеж от 155% по отношение на година по-рано. Все още обаче не са достигнати равнищата от май 2019 година, когато през аеропорта са минали 143 133 пътинка.

Концесионерът регистрира нарастване и при самолетодвиженията.

" УизЕър " откри лятната си база в Бургас

На 15 юни за нискотарифната самолетна компания " УизЕър " откри лятната си база на летището в Бургас. Това стана с посрещане на 171 пасажери с полет от полския град Познан.

Унгарската самолетна компания ще разполага с един основан аероплан в морския град доникъде на септември. Той ще обслужва част от общо 16-те маршрута, които самолетната компания ще извършва от/до Бургас.

През този летен сезон " УизЕър " ще лети от Бургас до Виена (Австрия), Дортмунд (Германия), Лондон Лутън, Лондон, летище Гетуик (Великобритания), Тел Авив (Израел), Варшава, летище Шопен, Вроцлав, Гданск, Жешув, Катовице, Краков, Люблин, Познан (Полша), Будапеща, Дебрецен (Унгария), Айндховен (Нидерландия) с общо 300 000 места в продажба през 2022 година

Първи полети на самолетна компания Jettime до летище " Бургас "

На 22 юни за първи път в своята история авиокомпаниятa Jettime започва чартърни полети до летището в Бургас от два датски града - Билунд и Копенхаген.

Това е поредна стъпка към отварянето на южното Черноморие към скандинавския пазар, както и сигурен знак за възобновяване на туристическия трафик към равнищата, отпреди пандемията.

От 30 юни започват чартърни полети на Jettime от Билунд и до летището във Варна. По този метод още повече туристи от Дания ще могат да се насладят на северното ни Черноморие.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР