Морските доставки на руски петрол достигнаха петмесечен връх, съобщава Bloomberg.

...
Морските доставки на руски петрол достигнаха петмесечен връх, съобщава Bloomberg.
Коментари Харесай

Русия ударно изнася петрол

Морските доставки на съветски нефт доближиха петмесечен връх, оповестява Bloomberg. Това се случва тъкмо преди влизането в действие на новите наказания на Европейски Съюз при започване на декември - до тогава корабите би трябвало да доближат крайните си дестинации.

Доставките от Русия са нарастнали до 3,6 млн. барела на ден, което е най-високото равнище от началото на юни, заяви организацията. По-слабо волатилната четириседмична междинна стойност също се увеличи до най-високото си равнище от август насам.

Обединеното кралство последва образеца на Европейски Съюз, като забрани на своите компании да дават застрахователни и други услуги на кораби, пренасящи съветски нефт, в случай че той не се купува на цена под границата (тавана), избрана от коалиция на страните от Г-7 и Австралия. Подобно на възбраната в Европейски Съюз, тази мярка ще влезе в действие на 5 декември.

Доставките от терминала в Мурманск бележат най-голямо нарастване както в количествено, по този начин и в процентно изражение. От Мурманск корабите доближават до дестинации в Азия за по-дълго време, в сравнение с от терминалите в Балтийско или Черно море, а увеличението на транспортите може да отразява опит за доставка на петрол преди глобите на Европейски Съюз да забранят на европейските кораби да транспортират съветски петрол и да дават застрахователни и други услуги на интернационалния флот.

Корабите, пренасящи съветски нефт, също стават по-предпазливи в избора си на дестинации, написа Bloomberg. Много танкери напущат съветските пристанища, без да оповестяват за извънредно пристанище на разтоварване. По-специално, броят на корабите, които показват Суецкия канал като дестинация, внезапно се е нараснал. Вероятно множеството от тези кораби се насочват към Индия, само че те ще оповестят крайната си дестинация едвам откакто преминат канала.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР