Морски разрушител на американския флот прекоси Босфора и влезе в

...
Морски разрушител на американския флот прекоси Босфора и влезе в
Коментари Харесай

Военнен американски кораб премина през Босфора и влезе в Чер...

Морски унищожител на американския флот прекоси Босфора и влезе в Черно море. Този ход се свързва с нестихващото напрежение към Украйна, заяви Франс прес.

Преминаването на военния транспортен съд USS Laboon съответства със срещата американския президент Джо Байдън със западни водачи на върха на Г-7 в Англия.

След това Байдън ще пътува до Брюксел за среща на НАТО, която евентуално ще се концентрира в огромна степен върху опасността от страна на Русия.

Байдън ще се срещне с съветския президент Владимир Путин за диалози с високи залози в сряда в Женева.

„ Стоим единни, с цел да се оправим с провокациите на Русия пред европейската сигурност, започвайки с нейната експанзия в Украйна “, написа Байдън в „ Вашингтон пост “, преди да тръгне на първото си пътешестване в чужбина.

Байдън до момента в който беше вицепрезидент в администрацията на Барак Обама, беше основния бранител на Украйна, подкрепяйки устрема ѝ да се освободи от въздействието на Кремъл, откакто при революцията през 2014 година бе свалена администрацията, подкрепена от Москва.

Съединени американски щати от време на време изпращат военни кораби в Черноморския район в символ на поддръжка за Украйна, като постоянно провокират митинги от Русия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР