Морската спасителна служба на Испания е заловила 532 мигранти, които

...
Морската спасителна служба на Испания е заловила 532 мигранти, които
Коментари Харесай

Испания залови над 500 мигранти в морето

Морската избавителна работа на Испания е заловила 532 мигранти, които се опитвали да прекосят рисковите води на Средиземно море от Северна Африка. Спасителните лодки са заловили 239 мигранти, в осем дребни плавателни съда, потеглили от южното крайбрежие на Испания, ден, откакто друга вълна от 9 лодки беше хваната.
Благоприятното време в Гибралтарския пролив наподобява е способствало за нараствания трафик на незаконни мигранти. Всяка година десетки хиляди се пробват да доближат Испания и други южноевропейски страни, като пресичат Средиземно море незаконно, напомня БГНЕС. Повечето от плавателните съдове не са годни за открита вода и хиляди мигранти се давят всяка година.
Испания е третият най-натоварен портал за мигрантите, идващи в Европа, намираща се към момента надалеч зад Италия, само че бързо настигайки Гърция. Много африканци, които подхващат дългия път към Европа, се пробват да избегнат прекосяването на Либия, с цел да доближат до Италия по по този начин наречения централен средиземноморски път, като вместо това избират да пътуват през Мароко и Испания.
Според Международната организация по миграция повече от 22 400 души са пристигнали в Испания по море предходната година - съвсем три пъти, колкото броят им за 2016 година Сред тях починалите са 223 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР