Морската градина винаги е била притегателно място за хиляди варненци

...
Морската градина винаги е била притегателно място за хиляди варненци
Коментари Харесай

Кметът Коцев с извънредна заповед за Морската градина

Морската градина постоянно е била притегателно място за хиляди варненци през почивните дни на студените месеци, когато времето е хубаво. И през вчерашния ден беше ден, в който доста жители желаеха да посетят парка. За страдание обаче болшинството от тях влизат в него с колите си и основават заплаха за хората там.

Знаейки това, още на 25.12 сутринта разпоредих общинска полиция да следи за реда и да глоби колите, които стопират по алеите и тревните площи. В допълнение на това от през днешния ден възвръщаме и контрола на входовете към Делфинариума, към Хоризонт и Зоологическата градина посредством физическо наличие на общинска полиция, като коли ще се позволяват единствено до съществуващите паркоместа. контролно-пропусквателен пункт ще бъде възобновен на входа на Делфинариума с цел да предотврати водачите да влизат в парка без съображение, създавайки тапи на входа.

Полицаите от общинска полиция ще наблюдават за влизащите коли и ще връщат всеки, който няма обезпечено паркомясто и основателна причина да бъде позволен. Входът откъм Зоопарка също е стеснен до съществуващите паркинги и ще остане по този начин до трайното и стабилно решение за цялостното ограничение на колите в парка.

Търсенето на трайно решение на този дълголетен проблем ще е мой приоритет през този мандат. Убеден съм, че има метод да се удовлетвори публичния интерес, без да се нарушава закона, като се обезпечат условя за досегаемост на парка посредством буферни паркинги и следващо цялостно ограничение на придвижването там.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР