Морковите са едни от най-полезните зеленчуци.Те съдържат бета-каротин, който в

...
Морковите са едни от най-полезните зеленчуци.Те съдържат бета-каротин, който в
Коментари Харесай

Как ще ви се отрази, ако пиете сок от моркови всеки ден

Морковите са едни от най-полезните зеленчуци.

Те съдържат бета-каротин, който в организма се разпада до витамин А. Сокът от морковите също е доста потребен, тъй като съдържа същинска витаминозна бомба, както и доста минерали и антиоксиданти.

Сокът можете да го пиете всеки ден и даже е доста потребен. Това е по този начин, тъй като съдържа високи равнища на витамин А, С и К. Той е изключително богат и на доста калий, а каротеноидите работят като мощни антиоксиданти, които се борят с възпаленията и подкрепят на възстановителния развой, написа.

Той е безпаричен на протеини и фибри, само че пък съдържа извънредно малко калории и мазнини. Това го прави подобаващ за консумация даже по време на режим или диета. Само една чаша от този сок съдържат 250% от целесъобразния дневен банкет на витамин А под формата на бета-каротин, лутеин и зеаксантин. Те способстват мощно за здравето на очите, ноктите и косата. Бета-каротините имат свойството да намаляват дегенеративните болести на очите, които са свързани с утежняване на зрението в по-напреднала възраст.

Очното здраве е единствено една от аргументите да пиете постоянно чай от моркови. Антиоксидантите се борят с възпаленията на цялото тяло. Той може да помогне за понижаване на възпалението на тъканите в тялото, което в следствие да окаже въздействие върху хроничните болести, които могат вероятно да се развият.

Тези антиоксиданти имат потребно влияние и върху злокачествените образования и тяхната поява, съгласно greatest.com, представен от healthdigest.com. Пиенето на сок всеки ден ще помогне за предварителна защита от рак на хранопровода, белия дроб и стомаха.

Той е потребен и за бременните дами, тъй като е богат на калций, фолати, магнезий, калий, витамин А и витамини от група В. Всички тези субстанции имат потребно влияние върху развиването на плода.

Сокът е богат и на витамин С, който е мощен антиоксидант. Той е изключително значим за имунната система. Има потребно влияние и върху здравето на сърдечносъдовата система, понижава и риска от развиването на заболяването на Алцхаймер, както и форсира процесите на излекуване на клетките.

Сокът от моркови обаче има висока централизация на захари и въглехидрати, по тази причина е добре да се внимава с количеството му. Беден е и на фибри, както казахме първоначално. Поради тази причина не може да ви засити и за дълго време. Въпреки всичко, потребен е за здравето ви и е превъзходен източник на сила. Можете да го пиете когато и да е на деня или пък заран със закуската за превъзходен старт на работния развой. По този метод ще си осигурите сила до обяд или до следобедното ви кафе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР