Морган Круг е треньор на кучета и добре знае как

...
Морган Круг е треньор на кучета и добре знае как
Коментари Харесай

Нова система дава възможност за по-добро общуване между хората и животните

Морган Круг е треньор на кучета и добре знае по какъв начин да поддържа връзка с домашните си любимци. Като множеството притежатели на животни, тя знае по кое време те желаят нещо, като чете езика на тялото им, оповестява Voice of America (VOA), представена от NOVA. Сега нейното ежедневно общуване е още по-лесно, благодарение на бутони с авансово записани думи, които нейните домашни любимци могат да натискат, с цел да покажат какво желаят от притежателя си.

Морган споделя, че в началото се е отнесла скептично към тази форма на връзка, само че е открила, че яснотата на изложение на желанията на домшните ѝ любимци посредством бутони е несравнима. Като дресьор на кучета, Круг употребява система, наречена " Fluent Pet ", в която тя може да използва собствения си глас, с цел да записва думи. Това е изключително потребно за нейната котка Джаспър, която е сляпа. Морган споделя, че потреблението на бутоните и нейния глас доста е подобрило живота на котката. Тя счита, че доста хора биха желали да могат да поддържат връзка с домашните си любимци.

Компанията е създала и приложение, което собствениците могат да употребяват, с цел да събират информация за своите космати приятели и да наблюдават какво е научило тяхното куче или котка с течение на времето. Точно това е направила и Морган с Джаспър. Федерико Росано, професор по когнитивна просвета в Калифорнийския университет в Сан Диего, организира голямо изследване за потреблението на тези бутони сред хората и техните домашни любимци. Едно е несъмнено, система като тази дава опция за по-добро другарство сред хората и животните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР