Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни

...
Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни
Коментари Харесай

Морето погълна два плажа в Слънчев бряг и Несебър

Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, откакто големи талази унищожиха защитните пясъчни насипи. Морската вода е отнесла съвсем половината от линията по протежението й. На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От естествената буря са изпотрошени четири заведения, ситуирани на плажа, а доста други са наводнени.


Цялата крайбрежна линия е затрупана от купища боклуци, измежду които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните. Природното злополучие се е разразило през нощта против вторник.



" Ситуацията беше доста тежка, вятърът доближи скорост 20 м/с, а вълнението на морето 4-5 бала, заради което защитните насипи не устояха. Нанесените вреди на линията и заведенията са доста съществени, само че незабавно сме подготвени да отделим финансов запас и ще влагаме колкото средства са нужни, с цел да отстраним провалите. Ще се наложи да издигнем още веднъж защитни насипи, тъй като съществуващите безусловно са сринати от бурните талази. Отделно от това започваме работа и по премахване на изхвърлените от морето боклуци ", обявиха от компанията наемател на Северния плаж.

Огромни талази заляха и Южния плаж в Несебър и безусловно „ изядоха ” цялата линия. Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Цялата плажна линия сега е под водата. Водната буря отчасти е разрушила три от заведенията. Изцяло разрушени са защитните насипи, които бяха издигнати в края на сезона, с цел да защищават пясъчната линията и обектите.

Зимната стихия е нанесла съществени вреди освен на брега, само че и на краткотрайните преместваеми обекти върху него. Има разрушени дъски и детайли от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени.

„ Преди зимния сезон взехме всички нужни ограничения. От наша страна, каквото трябваше да се направи, сме го създали. Оформихме висока пясъчна стена по цялото продължение на плажа за прекъсване на морските талази и опазване целостта на пясъчната линия. Но бурята, която се развихри през предходната нощ беше доста мощна, даже и сега вълните са с височина 4-5 метра. Водата е нахлула в сушата и отнесла крайбрежието. Залят е целият плаж. Към момента обстановката е доста тежка. Пораженията поради мощния вятър и мощните талази са големи. Пясъкът безусловно е „ засмукан ” от морето ”, сподели наемателят на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов. По думите му би трябвало да се отделят доста средства и труд за възобновяване на плажната линия от зимната стихия. Отстраняването на вредите ще стартира незабавно, откакто вятъра утихне и водата се отдръпне.

" Възстановяването на пясъка и заведенията ще ни коства доста вложения и труд, само че ще се оправим и плажът ще бъде още веднъж в безупречен тип ", споделиха от фирмата-наемател „ Ауто фактор ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР