Морето по Южното Черноморие вече взе пет жертви това лято,

...
Морето по Южното Черноморие вече взе пет жертви това лято,
Коментари Харесай

Как да познаем мъртвото вълнение и какво да направим, ако попаднем в него


Морето по Южното Черноморие към този момент взе пет жертви това лято, осведоми Нова тв. Преди дни жена се удави на плажа в Приморско, а през същия ден мъж не съумя да излезе от водата в „ Слънчев бряг”. В края на предходната седмица трима души откриха гибелта си в морето в Ахтопол.

Август е месецът, в който морето се трансформира и се появява мъртвото неспокойствие. От началото на седмицата бурният вятър сътвори доста работа на водните спасители.

„ При мъртво неспокойствие хората не би трябвало да влизат във вътрешността в морето. Ако към този момент са го създали обаче, би трябвало да излизат косово - т.е. диагонално, с цел да не ги тегли морето право навътре”, сподели инструкторът от БЧК Васил Алексиев.

Концесионерът на плаж „ Крайморие " Николай Димитров означи, че при мъртвото неспокойствие водата е видимо спокойна. „ Вълната е дребна, без височина, само че когато се влезе в морето, човек усеща под краката си доста мощно издърпване на пясък и стартира да потъва в него. Веднага би трябвало да се излезе на брега”, добави той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР