„Морето ни тази година стана прекалено солено!“. Такава тревога би

...
„Морето ни тази година стана прекалено солено!“. Такава тревога би
Коментари Харесай

И таз добра: Чадър и шезлонг на плажа удариха 1000 евро на ден! Бая соленичко ще излезе, ако почивате на...

„ Морето ни тази година стана прекомерно солено! “. Такава паника би италианската Конфедерация на потребителите. Естествено авторитетната организация, която пази ползите на елементарния потребител, има поради внезапния скок на цените по плажовете сред Алпите и Сицилия. И по-специално цените на чадърите и шезлонгите по пясъчни линии, където болшинството от жителите на Апенините прекарват летните си отпуски.

Защото тази година за пръв път въпросният комплект за да вземем за пример четири-шест членно семейство удари тавана от 1000 евро, пресмята в. Монитор.

Абсолютен първенец измежду арендаторите на плажове в Италия това лято е някогашният необут във „ Формула 1 “ и абсурден предприемач Флавио Бриаторе. Именно неговата „ кралска шатра “ в намиращия се западно от Флоренция морски курорт Форте дей Марми коства дневно 1000 евро. Срещу сериозната сума наемателят или наемателите получават две кревати с бели хавлии на сянка, три кревати на слънце, два шезлонга и бутилка качествено италианско шампанизирано вино. Баровците имат и постоянно непокътната маса в шикозния ресторант на плажа „ Туига “ – по този начин се споделя окупираното от Бриаторе кътче, само че там те си заплащат всичко и то отново на яки цени.

На второ място в класацията по плажна скъпотия на Конфедерацията на потребителите е първенецът до тази година – венецианския хотел „ Екселсиор “. Там комплект на първа линия от две кревати, два шезлонга, четири сгъваеми стола, масичка, три огромни хавлии и сенник-палатка костват 410 евро.

Трети е плажът на фамозния хотел „ Рамацион “ в райското кътче „ Коста Смеералда “ на о. Сардиния – там чадър с две кревати за препичане на слънце, само че с прилагане на басейн и душ, паркинг и съблекалня е 400 евро.

Между 150 и 350 евро са цените на плажните „ шатри “ в идващите скъпарски пясъчни линии – Леричи на Лигурско море, Арджентарио в Югозападна Тоскана, намиращото се край Бриндизи в Пуля ваканционно населено място Борго Енацеа и други.

Иначе нормалната цена на чадър и два шезлонга по плажовете за простосмъртни в Италия през тези дни е сред 30 и 50 евро дневно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР