Moreto.netСградата та бившия ресторант Римски терми на ъгъла на варненските

...
Moreto.netСградата та бившия ресторант Римски терми на ъгъла на варненските
Коментари Харесай

Събориха интересна сграда в центъра на Варна! Общината: Спокойно! Не е архитектурен паметник

Moreto.net

Сградата та някогашния ресторант " Римски терми " на ъгъла на варненските булеварди " Сливница " и " Съборни " към този момент не съществува, видя кореспондент на Moreto.net.

Тази заран служащи и техника унищожиха забавната къща, в която в разнообразни интервали от време се обитаваха разнообразни заведения за хранене.

Вероятно теренът се разчиства с цел да бъда издигната върху него нова постройка.

Панираното разрушение на здания от началото на предишния век в централната част на Варна още веднъж наводни обществените мрежи с мнения за изчезващото архитектурно завещание на града. 

Става дума за три постройки в парцел, който се намира на бул. " Сливница " 50. Оказва се, че градите не са измежду паметниците на културата и архитектурата във Варна и в никакъв случай не са попадали в регистрите им.

" Нямам визия дали притежателите имат желанието да строят. До момента при мен не е постъпвал нито Подробен организационен проект, нито капиталов проект ", разяснява основният проектант на Община Варна Виктор Бузев за Moreto.net.

Той добави, че постройката не е монумент на културата и в никакъв случай не е била.

Публикациите във Facebook за идното срутване на постройката бяха споделени близо 400 пъти и събраха десетки мнения. Независимо от информацията в някои от тях, че постройките не са монументи на културата, гневните реакции продължиха и през днешния ден.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР